ROMÂNIA BREAKING NEWS

Povestea lui Mykhailo Gavryliuk din Cernăuți, ale carui umilințe din partea forțelor speciale ucrainene „Berkut” au facut înconjurul lumii.Filmul în care ținut afară și dezbracat la piele era umilit de milițieni a ajuns la câteva milioane de vizionari pe youtube!

Povestea lui Mykhailo Gavryliuk din Cernăuți, ale carui umilințe din partea forțelor speciale ucrainene „Berkut” au facut înconjurul lumii.Filmul în care ținut afară și dezbracat la piele era umilit de milițieni a ajuns la câteva milioane de vizionari pe youtube!

Un material de Daryna Shevchenko

VEZI ȘI TRANSMISIE LIVE DIN KIEV – EUROMAIDAN

Mykhailo Gavryliuk la conferinta de presa din Casa Sindicatelor din Kiev Foto:.kyivpost.com

Mykhailo Gavryliuk la conferinta de presa din Casa Sindicatelor din Kiev Foto:.kyivpost.com

Vineri, 24 ianuarie, jurnaliștii de la Camera Sindicatelor din Kiev au fost șocați atunci când un om slab, îmbrăcat modest și plin de vânătăi a intrat în încăperea unde își îndeplineau sarcinile de zi, notează Kiev Post.

Toată atenția s-a îndreptat rapid asupra lui. Mulți dintre ei îl cunoșteau deja. Îl cheamă Mykhailo Gavryliuk, un muncitor în construcții în vârstă de 34 de ani din Cernăuți și unul din activiștii anti-guvernamentali.

Cazul lui Gavryliuk a devenit cunoscut de comunitatea internațională după ce filmul, în care era torturat de Berkut, a ajuns la 2 milioane de vizionări pe youtube într-un timp foarte scurt.

Poliția „de revoltă” l-a reținut în ziua de miercuri de pe strada Hrușcevskoho, însă a fost eliberat mai târziu în decursul zilei. La scurt timp după, el s-a întors pe EuroMaidan pentru a-și relua rolul de soldat al protestatarilor fiind unul dintre cei care apără mulțimea de asaltul poliției.

Fața îi este acoperită de vânătăi, însă se arată fericit pentru că putea suferi răni cu mult mai grave. În timpul întâlnirii, atitudinea lui pozitivă era uneori trădată de mâinile ce-i tremurau în timp ce povestea incidentul. Din videoclip se pot vedea vânătăile de pe corpul său. „Însă acum, aproape tot corpul îmi este albastru de la vânătăi”, adaugă el.

Atunci când l-au ridicat, Gravryliuk încerca să-l scoată pe unul dintre protestatari către un loc mai sigur, însă ambii au fost încercuiți de către Berkut.

„M-au bătut tot timpul, din momentul în care m-au prins. Chiar și înainte de a mă percheziționa m-au bătut cu bastoanele și m-au lovit cu bocancii apoi m-au verificat să vadă dacă am sau nu vreun cadou pentru ei”, amintește Gavryliuk în spirit de glumă.

Mykhailo Gavryliuk2

În centrul Kievului, în fața dubei de poliție, Berkutul l-a dezbrăcat și l-au lăsat doar în șosete pe zăpadă, în timp ce continuau să îl lovească.

Stăteam dezbrăcat pe jos iar după bătaie și tortură s-au decis că nu este de ajuns, așa că mi-au îndepărtat mâinile de la cap și au început să-mi tundă părul prins în coadă”, spune Gavryliuk cu o voce tremurândă.

Coada pe care o purta era prinsă la spate în forma unei creste și este o tunsoare tipică cazacilor din Ucraina încă din Evul Mediu.

„Cred că cuțitul era tocit, pentru că s-au chinuit puțin până mi-au tăiat o bucată. Totuși, s-au gândit că bucata aceea e prea mică așa că mi-au mai tăiat una”, spune Gavryliuk.

Totuși, poliția Berkut nu se săturase de durerea oferită acestui om. Ca la o scenetă dramatică i-au oferit un spărgător de gheață și l-au pus să strige „Iubesc Berkutul” în tip ce ținea spărgătorul ridicat. Totuși, cum ar fi putut să facă așa ceva. Sute de ucraineni urmăreau de la distanță torturile aplicate lui Gavryliuk, însă nici unul din ei nu putea interveni.

„Cine ar putea să spună că iubește acele bestii. Nu aș fi spus-o nici dacă m-ar fi omorât”, explică Gavryliuk.

La sfârșit l-au dus în duba poliției și, de parcă nu ar fi fost de ajuns ce suportase până atunci, unul din polițiști n-a stat deloc pe gânduri și l-a lovit în cap și cu picioarele. În dubă, un al protestatar arestat i-a dat hainele lui.

„Nu-i știu numele, dar Dumnezeu să-l binecuvânteze pe el și întreaga sa familie. Probabil aș fi murit de frig dacă nu m-ar fi ajutat”, spune Gavryliuk recunoscător pentru pantalonii, cureaua și geaca primite.

„Îmi amintesc cum mă îmbrăcam iar în mașina aceea era atât de frig. Nu știu din ce cauză era atât de frig în mașina aceea, sau poate eram eu deja înghețat”, mai amintește Gavryliuk

berkutprotestatarcapturatLa scurt timp după ce a fost dus la sediul poliției locale, a leșinat. Unul dintre ofițeri a chemat o ambulanță și a fost dus la spital. De la spital, Gavryliuk a fost dus înapoi pe EuroMaidan de unul dintre veteranii de război. Aceștia păzesc protestatarii răniți internați în spital de intruziunile Berkutului.

Protestatarul guvernamental a menționat că nu va completa nicio plângere împotriva agresorilor.

„Dumnezeu îi va judeca”, adaugă Gavryliuk. Dacă nu, oamenii își vor cere drepturile iar cei vinovați vor fi pedepsiți în curând. Nimic nu-l mai poate înfricoșa după toate astea. Este sigur că protestatarii anti-guvernamentali vor fi victorioși în final, mai spune acesta.

„Nu plec până nu vom câștiga, indiferent de ce să întâmplă” a încheiat Mykhailo Gavryliuk.

Autor: Daryna Shevchenko

Sursa:kyivpost.com

Filmul umilințelor:

Redacția R.B.N.Press vă reamintește ca și la Cernăuți, Capitala Bucovinei Istorice ( unde trăiește o importantă comunitate de români bucovinei) au avut loc violențe care încă sunt in curs de desfășurare.

 

ULTIMA ORA! LA CERNĂUȚI – UCRAINA (Capitala Bucovinei Istorice) protestatarii solidari cu „EuroMaidan” au luat cu asalt administrația locală de stat!!! VIDEO

 

 

UCRAINA! Despre DEZASTRUL ce „pregătește” UN BUTOI CU PULBERE. Sau de ce nu trebuie să bucure pe nimeni dezastrul din Ucraina! O analiză de George Damian

 

 

VEZI ȘI TRANSMISIE LIVE DIN KIEV – EUROMAIDAN

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.