ROMÂNIA BREAKING NEWS

Premierul Maia SANDU s-a întâlnit cu John BOLTON, consilierul Preşedintelui SUA pentru securitate naţională

Premierul Maia SANDU s-a întâlnit cu John BOLTON, consilierul Preşedintelui SUA pentru securitate naţională

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut joi, 29 august a.c. o întrevedere cu consilierul Preşedintelui SUA pentru securitate naţională, domnul John Bolton, informează romaniabreakingnews.ro citând un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.

Potrivit sursei citate, cu prilejul acestei întâlniri, oficialii celor două guverne, au făcut schimb de opinii privind evoluțiile economice recente și politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității în Republica Moldova și asigurarea unei bune guvernări, S-au abordat în cadrul discuțiilor şi subiecte ce țin de dezvoltarea Republicii Moldova.

Şefa executivului a accentuat fermitatea Guvernului în ce privește implementarea unor reforme structurale şi a exprimat recunoştinţa față de Statele Unite ale Americii, un partener strategic pentru Republica Moldova, care a susținut eforturile de restabilire a proceselor democratice și protecției drepturilor omului după o perioadă în care Republica Moldova a căzut pradă unui regim oligarhic, fiind catalogată drept stat capturat.

„Ne dorim ca subiectele prioritare de pe agenda Guvernului, formulate în baza necesităților și așteptărilor cetățenilor, și anume combaterea corupției mari, reducerea sărăciei, crearea oportunităților de dezvoltare economică, găsirea modalităților pentru diversificarea surselor energetice, să fie în continuare elementele-cheie ale agendei de cooperare bilaterală și mizăm pe susținerea partenerilor americani în implementarea reformelor critice pentru transformarea Republicii Moldova într-un stat cu adevărat democratic”, a declarat Prim-ministrul Maia Sandu.

 

Consilierul Preşedintelui SUA pentru securitate naţională, John Bolton a reconfirmat determinarea SUA de a continua colaborarea cu Republica Moldova în domeniile reformei justiției, luptei împotriva corupției și a spălării banilor, precum și a dialogul bilateral strategic.

„În numele Guvernului SUA, vă asigur că aveţi toată susţinerea noastră pentru a combate corupția, un obiectiv extrem de important pentru potențialii investitori și parteneri de afaceri din Statele Unite ale Americii. Succesul dumneavoastră în acest domeniu va avea implicații serioase pentru Moldova, dar și pentru parteneriatele cu alte țări ale lumii. SUA cred cu tărie în suveranitatea și independența Republicii Moldova și este decizia țării voastre ce viitor va alege, fără a fi influențată din exterior”, a declarat consilierul Preşedintelui SUA pentru securitate naţională.

Potrivit comunicatului Guvernului Republicii Moldova, cei doi oficiali au stabilit detaliile vizitei ce urmează să o întreprindă în SUA şefa executivului de la Chişinău împreună cu alți membri ai Guvernului Republicii Moldova. Premierul Maia Sandu și-a exprimat satisfacția și recunoștiința pentru deschiderea și susținerea de care dau dovadă partenerii americani.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: