ROMÂNIA BREAKING NEWS

Angela Merkel: scepticism fata de desfasurarea trupelor NATO in estul Europei

Conform unui raport intocmit de EurActiv Germania, in timpul intrevederii pe care Angela Merkel a avut-o cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, aceasta a raspuns extrem de prudent apelului privind desfasurarea permanenta a trupelor aliate in statele est europene, pe fondul temerilor legate de posibilele represalii ruse in mai multe state membre.

Cancelarul german a declarant joi, 2 iulie 2014, in cadrul intalnirii cu secretarul general NATO, de la Berlin, faptul ca numerosi membri ai organizatiei se simt amenintati si chiar lipsiti de siguranta, in conditiile conflictului izbucnit in Ucraina si in conditiile violarii integritatii teritoriale a acestei tari. Acest lucru se aplica in special statelor baltice, dar si Poloniei a subliniat Merkel.

Suntem responsabili pentru securitatea fiecaruia dintre noi-   a explicat Angela Merkel, facand referire la Articolul 5 din tratatul Aliantei Nord Atlantice. Am discutat si despre faptul ca nu exista nicio indoiala asupra faptului ca actul semnat intre NATO si Rusia trebuie sa fie mentinut a mai adaugat cancelarul german.

Actul semnat in 1997, intre Rusia si NATO a pus capat in mod formal rivalitatii dintre cele doua entitati. Moscova a insistat insa ca Occidentul sa promita ca nu isi va amplasa nicio baza militara in tarile din fostul bloc sovietic care au aderat la NATO dupa prabusirea Uniunii Sovietice.

Vom discuta si modul in care putem contribui mai departe in vederea imbunatatirii securitatii statelor membre si cea a aliatilor nostri a declarant Merkel, in conditiile in care Germania deja a contribuit la imbunatatirea politiei aeriene.

De cealalta parte, Rasmussen a mentionat ca avem in vedere eventuale noi masuri care sa consolideze securitatea noastra colectiva pe termen lung.

Sursa: EurActiv.com

Sursa imaginii: Colaj original R.B.N.Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.