ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia:declarații și reacții „sovietice” față de apropierea R.Moldova de UE. Exporturile Transnistrene redirecționate

Moscova a declarat, ca apropierea Moldovei de UE „încalca” drepturile cetatenilor din fosta republica sovietică, subliniind ca va incuraja dezvoltarea unor relații mult mai stranse cu regiunea vorbitoare de limba rusa, Transnistria.

Criza din estul Ucrainei, unde Kievul lupta impotriva rebelilor separatisti pro-sovietici, a adus din nou in atentia publica grijile cu privire la regiunea transnistreana, separata de Moldova in 1990, in speranta alipirii la Rusia.

Premierul Dmitry Rogozin a semnat numeroase acorduri cu Yevgeni Shevchuk, conducatorul transnistean, care nu au fost însă recunoscute de niciun alt stat independent. Rogozin a declarat ca pana in prezent majoritatea bunurilor produse in Transnistria luau calea tarilor din cadrul UE (…) Obiectivul nostru fiind acum redirectionarea exporturile transnistrene catre piețele de desfacere din Rusia.

Declaratiile vin în urma ratificarii Acordului de Asociere cu UE adoptat de Parlamentul Republicii Moldova ieri, 2 iulie 2014, in ciuda opozitiilor Rusiei care a reactionat rapid, amenintand cu represalii comerciale imediate. 

Sursa: EurActiv.com

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.