ROMÂNIA BREAKING NEWS

BOMBĂ! Eurodeputați PSD „dau apă la moară” proiectelor iredentiste și neorevizioniste maghiare! Se prezintă în Europa ca reprezentanți ai Transilvaniei (nu României!)

BOMBĂ! Eurodeputați PSD „dau apă la moară”  proiectelor iredentiste și neorevizioniste maghiare! Se prezintă în Europa ca reprezentanți ai Transilvaniei (nu României!)

Actualizare: Dislocarea Transilvaniei – Una din mizele secrete ale regionalizării României. Lozinca „românismului agresiv”, promovată de propaganda ruso-maghiară. (în pagina inferioară a materialului prezentat)

Citim și ne crucim, am crezut că prima oara este vorba de o acțiune UDMR, dar, surpriză, protagoniștii sunt nici mai mult nici mai puți  decât eurodeputații PSD Victor Negrescu și Emilian Pavel. Da citiți bine! PSD, partid românsc aflat la guvernare, „mândrii că suntem români!” (vă mai amintiți de ultima campanie elctorală?), vin acum în Europa ca promotori ale proiectelor geopolitice iredentiste maghiare de la 1918 – Transilvania ca entitate separată de România, plus Crișana, Banat, Maramureș, adică exact teritoriile încorporate în defunctul Imperiul Austro-Ungar. Coincidență? Informația a fost dezvăluită de portalul de presă  stiripesurse.ro și preluată de romaniabreakingnews.ro.

Astfel, Eurodeputații PSD Victor Negrescu și Emilian Pavel lansează la Bruxelles „Delegația Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului” – proiect care va asigura reprezentare directă la nivelul Uniunii Europene a zonei de vest a României. Delegația va promova valorile culturale și oportunitățile economice prin evenimente periodice, după modelul folosit de landurile din Germania.

Lansarea va avea loc pe 25 aprilie în cadrul festivalului organizat de comunitatea românească din Belgia, aflat la a 10-a ediție, intitulat „Festivalul Primăvara Românească la Bruxelles” și având tematica „Din Transilvania, Crișana, Banat și Maramureș în inima Europei”. La festival vor lua parte artiști, artizani, jurnaliști, oficialități din toată zona și oameni de cultur, se arat intr-un comunicat de presa.

„Zona de Vest a României are un potențial cultural, turistic și economic care trebuie fructificat. O reprezentare directă pe lângă Uniunea Europeană va permite acestor regiuni să fie mai bine cunoscute de către instituțiile europene și va crea premisele pentru o mai bună promovare, dar și fructificare a oportunităților oferite de apartenența la Uniunea Europeană. Un exemplu de astfel de oportunități sunt fondurile europene, o parte dintre acestea fiind accesibile direct de la Bruxelles. De altfel, în acest sens am lansat deja portalul GranturiEuropene.ro, care îi ghidează pe cei interesați către obținerea acestor finanțări.

Alături de colegul Emilian Pavel am inițiat acest proiect, însă nu suntem singurii susținători din partea României. Ne dorim o largă susținere și îi invităm pe toți cei preocupați de interesele zonei să se alăture proiectului”, a subliniat europarlamentarul Victor Negrescu.

„Rolul regiunilor la nivelul UE este unul din ce în ce mai important, iar noi credem că regiunea noastră trebuie să fie bine reprezentată la Bruxelles. Regiunile trebuie să mențină un contact permanent cu instituțiile europene, trebuie sa fie în mod esențial proactive, să se promoveze, să atragă investiții și să creeze bunăstare. Printr-un proces permanent de informare vor crește automat și șansele regiunii noastre de a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles. Ne dorim mult acest lucru”, a afirmat în context eurodeputatul Emilian Pavel.

Cei doi inițiatori susțin că, după modelul regiunilor din Spania, al provinciilor din Polonia sau al landurilor din Germania care au o reprezentare directă la nivelul instituțiilor europene, la fel și nou înființata Delegație își propune să promoveze oportunitățile oferite de zona Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului.

Delegația va organiza periodic la Bruxelles, considerată adesea „capitala Europei”, evenimente și conferințe în cadrul instituțiilor europene, va promova brand-uri locale și va susține inițiative locale în domeniul cultural, turistic sau economic. Potrivit inițiatorului Victor Negrescu, un prim brand local este „Ambasada Țării Moților”, care va urmări popularizarea acestei regiuni din centrul Munților Apuseni.

N.R. RBN Press – (AMBASADA????) …înainte de indepependență cumva?

Sursa: stiripesurse.ro prin romaniabreakingnews.ro

Dislocarea Transilvaniei. Una din mizele secrete ale regionalizării României. Lozinca „românismului agresiv”, promovată de propaganda ruso-maghiară

În 1980, la Conferința pentru Securitate și Cooperare în Europa, de la Madrid, o delegație a imigrației maghiare s-a prezentat cu documente prin care revendica independența Transilvaniei, în numele unui pretins partid socialist transilvănean în exil.

Nu puține delegații prezente la Conferință au luat problema Transilvaniei în serios.

Anual, după „momentul Madrid”, în Congresul SUA apărea câte o rezoluție în susținerea ideii că, în România, indiferent de regim, indiferent dacă a fost republică sau monarhie, ungurii au fost întotdeauna persecutați și supuși deznaționalizării. Același text, an de an, era repus pe tapet, dar semnat și inițiat mereu de „alții”.

Mizele secrete ale regionalizării României. Dislocarea Transilvaniei.

Doctrina „românismului agresiv”, promovat de politica ruso-maghiară.

Cronologia mișcărilor de revendicare a Transilvaniei.

În 22 decembrie 1989, la Timișoara, printre numeroasele revendicări care au animat evenimentele străzii, a trecut ca neobservată scandarea “Vrem unirea cu Ungaria!”.

În ianuarie 1990, în prima redactare a draftului “Proclamației de la Timișoara”, a apărut strecurată ideea întregirii și autonomizării Banatului de România.

În martie 1990, cu câteva zile înainte de criza interetnică de la Târgu Mureș, corespondenți ai presei occidentale, în tema cu cele ce aveau să urmeze [de unde?, de la cine?, cum?], erau prezenți la fața locului, ca parte a planificării operaționale a conflictului.

La 21 mai 1990, săptămânalul francez “Le Point” reonstituie, în liniile sale generale, ceea ce numește “complotul bicefal sovietio-maghiar” de la Timișoara.

În acelasi an, geograful șef al Departamentului de Stat a dat publicității estimarea tendințelor de multiplicare a entităților statale până la jumătatea viitorului secol, în care se afirma ca în anul 2050 vor exista peste 300 de state.

La 21 octombrie 1991, au fost remise agențiilor de presă [From The Desk of Dan Andersen P.O. Box 1971, Los Angeles CA 90078] “Declarația de Independență a Republicii Transilvania”, cu capitala la Cluj, și decupajul viitorului nou stat din harta României.

Presa din România, care a observat declarația, a tratat gestul ca inepție a unui excentric, Dan Andersen-Voda, care semnase documentul în calitate de “Președinte interimar în exil al Republicii Transilvania”.

Urmează apoi publicarea unei ample lucrări de anticipație “Future Wars” [“Războaiele viitoare”], în care autorul, Trevor Nevitt Dupuy (Mai 3, 1916 – Junie 5, 1995, colonel U.S. Army în retragere, considerat un geniu militar), detalia și scenariul războiului pentru Transilvania.

Desigur, în astfel de simulări încap și multe fantezii… Și, totuși, iată că nu mai demult decât în zilele din urmă, un studiu publicat la Belgrad sugerează că (…) Ungaria s-ar putea extinde cu Transilvania românească și partea de nord a Banatului din Serbia.

În compensație pentru teritoriul pierdut în favoarea Ungariei, România ar putea obține reîntregirea Moldovei, dar fără Transnistria și județele date de Stalin Ucrainei.

Aproape concomitent, de la Budapesta, dintr-o sursă “gri” ni se dă de știre: „Chiar și CIA consideră necesară abrogarea dictaturii teroriste de la Trianon”. În susținerea aserțiunii, se dă ca argument că CIA, GRU și un Institut de Cercetare au întocmit o hartă a Europei în anul 2035, potrivit căreia Ungaria va alipi o parte a Transilvaniei și Voivodina.

În comentariul la hartă se spune că “(…) vor aparține din nou Ungariei teritoriile din România, unde românii sunt în majoritate, în schimb Tinutul Secuiesc rămâne parte a României. (…) România se poate consola cu Republica Moldova”.

O necesară paranteză. Entuziasmul ințial al unioniștilor de la Chișinău a fost bine temperat de la Budapesta, Mircea Snegur fiind convins să nu se grăbească, deoarece viitorul statului unitar român este sub semnul unei dezmembrări, context în care se vor desface și reface ținuturile istorice pe criteriile regionalizărilor transfrontaliere și a cedărilor de suveranitate.

„României i se pregătește un nou dictat de la Viena”.

Concomitent cu deteriorarea relațiilor “româno – române” dintre București și Chișinău, a fost repusă pe tapet și revigorata doctrină academicianului A. Lazarev, privind “poporația moldovenească trăitoare în cadrul Rusiei”, dinainte de octombrie 1917, ca “națiune burgheză de sine stătătoare”.

Iată ce afirma A. Lazarev în 1984: “În urma intervenționiștilor străini în Moldova și cotropirii forțate a Basarabiei sovietice de către România regală, națiunea burgheză moldovenească (…) a fost fărâmițată și marea ei majoritate se trezi în condițiile unei crunte asupriri sociale și naționale străine; cealaltă parte, cea mică a națiunii, din raioanele de pe malul stâng al Nistrului se află sub asuprirea intervenționiștilor germane-austrieci și albgardiștilor (…).

După februarie 1920, pe malul stâng al Nistrului a continuat procesul de formare a națiunii socialiste moldovenești”. Ulterior, afirmă A. Lazarev, “procesul de constituire a poporului moldovenesc într-o nouă comunitate etnico-sociala, națiunea socialistă, s-a încheiat în prima jumătate a anilor 1950“.

Dar iată și ce spune “Vocea Rusiei” azi, la aproape trei decenii după A. Lazarev:

„României i se pregătește un nou dictat de la Viena”. Unui oarecare Andrei Safonov, „obscur analist transnistrean”, i-a venit, așa din senin, ideea să lanseze în spațiul comunicării publice concluzia amenințătoare: „A venit momentul ca România să dispară de pe harta lumii !”.

„Vocea Rusiei” arată că Andrei Safonov, în opinia căruia distrugerea României ar fi o cauză nobilă, “nu reprezintă nici măcar tangențial vreo forță politică importantă din Transnistria, Ucraina sau Rusia, dar problema atinsă este reală și are legătură cu Uniunea Europeană” (s.n.). Potrivit sursei citate, “există semne că se încearcă o diversiune similară cu cea din 1989, când s-a încercat insistent inocularea ideii aberante că Moscova ar fi vinovată de acele evenimente (…)”.

Ce amenințare ne devoalează “Vocea Rusiei”? Pentru România, “(…) anul 2013 va fi unul deosebit de greu, mai ales în contextul geopolitic în care s-a înscris Uniunea Europeana”, când “pare să fie decisă distrugerea statelor naționale și transformarea Uniunii Europene într-o «federație de regiuni», astfel încât elitele naționale să nu mai poată opune rezistență centrului decizional aflat undeva pe axa Bruxelles – Berlin”.

Că ni se pregătește ceva este dincolo de evidențe.

Deja dictatul, sufocant pentru demnitatea națională, al unor interese economice străine cu identitatea incertă, face și desface jocurile politice în România, cheamă la ordine, rând pe rând, Parlamentul, Președinția Republicii, Guvernul, Justiția, Presa, Agențiile Speciale…

În tot acest timp, noi nu putem să nu observăm semnele prevestitoare de vremuri grele care vin din est. Acolo sunt lansate cu obstinația și perseverența picăturii chinezești, tezele unei doctrine a “românismului agresiv”.

Iată câteva exemple: 07.10.2010 – Agenția de știri: „Regnum” (Rusia) :
“(…) Este necesar un bloc antiromânesc, a cărui politică să aibă ca obiectiv final distrugerea statului român și încetarea existenței sale în granițele actuale.”

România se pronunță împotriva reglementării conflictului moldo-transnistrean prin formarea unei federații sau confederații, lăsând Republica Moldovenească Nistreană fără bază juridică pentru a se opune unei noi încercări de refacere a ‘României Mari’ în granițele din 1941-1944. (…). Dacă nu vom opri expansionismul românesc pe Prut, pe Nistru va fi deja prea târziu să o mai facem. (…) Dușmanul trebuie bătut pe teritoriul lui.
Iar România, la nivelul politicii ei de stat, este un dușman neîndoielnic pentru Republica Moldova și Republica Moldovenească Nistreană.

De aceea, este necesar un bloc antiromânesc, a cărui politică să aibă ca obiectiv final distrugerea statului român și încetarea existenței sale în granițele actuale. Transilvania, oare, nu a fost ruptă din Ungaria? Oare este totul în regulă cu rușii și ucrainenii din România? Bucureștiul nu ar trebui să arunce cu pietre în vecini, având propria casă de sticlă fragilă. (…)”

31.05.2011 Agenția de știri: „Regnum” (Rusia):
„Dacă potaia românească va fi bolnavă, UE o va arunca afară, o va da pe mâna hingherilor sau, în cel mai bun caz, o va eutanasia”
Deschiderea în Parlamentul European a unei reprezentanțe a Tinutului Secuiesc, nerecunoscut de București, a fost comentată pentru Agenția ‘Regnum’ (31.05.2011) de politologul și istoricul transnistrean, Nikolai Babilungă:
„(…) Mi se pare că acest fapt demonstrează, încă o dată, cât de slabă și cât de instabilă este unitatea internă din unele state precum România.
Clasa politică din această țară nu ar trebui să se mai gândească, înainte de toate, la extinderea teritoriului spre est, pe baza Republicii Moldova, și cu atât mai mult a autoproclamatei republici transnistrene și Ucrainei.

Ar trebui să se ocupe, cu adevărat, de consolidarea stabilității în propria țară, poate chiar prin intermediul federalizării și extinderii drepturilor și împuternicirilor acelor teritorii, pe care România le-a invadat la începutul secolului XX (…)”.

11.09.2012 Publicația: „YAM.MD” (Republica Moldova):
„Patrioții Moldovei’: 16 septembrie poate deveni o duminică sângeroasă”
„Partidul ‘Patrioții Moldovei’ a elaborat un plan de contracarare a acțiunilor unioniștilor care pledează pentru lichidarea suveranității Republicii Moldova. Astfel, vor fi create echipe de voluntari pentru apărarea patrimoniului istoric al Republicii Moldova, va fi organizat un congres internațional istoric și un congres național al forțelor promoldovenești.

De asemenea, Partidul ‘Patrioții Moldovei’ intenționează să inițieze un proces, la un tribunal internațional, de condamnare a României pentru distrugerea statalității moldovenești și genocid împotriva poporului Republicii Moldova.

Totodată, reprezentanții formațiunii consideră că organizarea pe 16 septembrie în centrul Chișinăului a marșului unioniștilor ar putea provoca vărsări de sânge. ‘Suntem convinși că unioniștii au nevoie de vărsare de sânge pentru a demonstra că patrioții duc un război agresiv și au mers chiar până la uciderea unioniștilor în timpul confruntărilor.

După aceste vărsări de sânge, Guvernul nostru se va adresa celui român cu solicitarea de a introduce forțe pentru a aplana conflictul.

Guvernul nostru antipopular are toate înțelegerile necesare cu partea română privind apărarea comună a statalității și intervenția în caz de tulburări în masă și răscoale. Insă, știm prea bine că aici vor veni nu trupele române, dar cele ale NATO, iar americanii vor face regula, la fel cum o fac acum în Siria’, a declarat vicepreședintele Partidului ‘Patrioții Moldovei’, Alexandr Dobrea.”

12.01.2013 Publicația: „YAM.MD” (Republica Moldova) si Adevarul.md :
” Distrugerea României este o cauză nobilă”
„Andrei Safonov, analist politic de la Tiraspol și fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, susține într-un comentariu pe site-ul ‘nr2.ru’ că a venit momentul potrivit pentru dezmembrarea României. ‘Faptul că la 13-14 ianuarie la Cernăuți va avea loc o întâlnire a miniștrilor de externe ai Ucrainei și Rusiei – Leonid Kozhar și Serghei Lavrov – nu este întâmplător.

România are pretenții pentru nordul Bucovinei. Așa că pe lângă reglementarea transnistreană nu este exclus că Moscova și Kievul vor discuta și despre coordonarea eforturilor de luptă contra expansionismului românesc’, afirmă politologul de la Tiraspol.

Acesta susține că a trecut timpul pașilor mărunți. ‘Chiar dacă Rusia și Ucraina își vor unifica eforturile contra urmașilor lui Ion Antonescu, aceasta nu va da niciun rezultat’. Aceasta pentru că România are o diplomație foarte profesionistă și aliați puternici în persoana U.E., S.U.A. și N.A.T.O.


‘Trebuie să spunem deschis: singurul mod de a scăpa odată și pentru totdeauna de pericolul românesc – aceasta este încetarea existenței statului român și dispariția sa de pe harta politică a lumii’, declară Safonov.
“ (…)Pentru ‘această cauză nobilă’ ar trebui să-și unească eforturile toate statele care au de suferit de pe urma Bucureștiului – Rusia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova.


Safonov descrie pe scurt și modul cum poate fi distrus statului roman:


Moldova de peste Prut ar putea fi stat separat sau să se unească cu Republica Moldova, dar fără Transnistria.
Ucraina ar urma să-și extindă teritoriul încorporând regiunile unde locuiesc ucraineni, iar Moscova ar putea institui un patronaj asupra minorității ruse din România.
Ungaria are tot dreptul de a prelua ‘pământurile istorice’, adică Transilvania, iar Bulgaria o parte din Dobrogea.


Astfel se creează premise pentru restabilirea Valahiei, care poate chiar reveni la monarhie (…) astfel România din vânător se transformă în vânat și doar dispariția de pe harta lumii a României este singura soluție pentru o viață mai liniștită în regiune.” 

In loc de concluzie a acestui remember necesar, care inlatura orice indoiala ca scenariul geopolitic la care ne referim ar fi lipsit de o baza cat se poate de reala, fac un rapel și la unul dintre avertismentele istorice ale presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin.

Vorbind despre Kosovo, la cel de al 20-lea summit Rusia-Uniunea Europeana de la Lisabona, din anul 2007, liderul de la Kremlin a facut aluzie la posibilitatea revendicarii Transilvaniei si Dobrogei de catre Ungaria si Bulgaria.La numai o zi dupa ce Romania a fost mentionata de presedintele SUA, George W. Bush, drept unul din statele aflate in tinta Iranului, Vladimir Putin a mentionat tara noastra pe lista tarilor europene care se confrunta cu provocari de natura separatista.

Reiterand pozitia Moscovei in cazul Kosovo, liderul rus le-a sugerat omologilor europeni o abordare mai flexibila, in spiritul dreptului international, facand trimitere la problema basca din Spania, respectiv la cea flamanda din Belgia si, nu in ultimul rand, la „potentiala problema” a maghiarilor si bulgarilor din Romania.

Practic, Putin a facut o aluzie directa la posibilitatea fragmentarii Romaniei, prin eventualele revendicari ale Transilvaniei si Dobrogei.

NOTA : Generalul(r) Aurel I. Rogojan a fost șef de cabinet al șefului DSS – gen. Iulian Vlad – și apoi strateg în SRI al integrării cu serviciile statelor NATO și UE.

Surse:  Foaia Transilvană si  certitudinea.ro preluat de pe  cersipamantromanesc.wordpress.com prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: