ROMÂNIA BREAKING NEWS

Exploziv! Opiniile jurnalistului Grigore Cartianu despre mitingul Unionist de la București din 22 octombrie 2016

Exploziv! Opiniile jurnalistului Grigore Cartianu despre mitingul Unionist de la București din 22 octombrie 2016

Grigore Cartianu: Ce cred eu despre mitingul unionist de sâmbătă, de la București.

grigore_cartianu1. Jandarmeria a arătat, ca de obicei, că nu dispune de prea multă inteligență.

2. Printre manifestanții unioniști, ba chiar și printre conducătorii lor, s-au aflat și diversioniști care au instigat la violență și la nerespectarea legii.

3. Instigatorii au făcut jocul Rusiei în Republica Moldova, unde în curând vor avea loc alegeri prezidențiale. Probabil, nu toți sunt idioți utili. Mai degrabă s-au aflat în misiune, ordonată de la Moscova.

4. Imaginile de la București vor fi folosite intens de propaganda candidatului rusofil Igor Dodon, care va reactiva lozinca bolșevică: „Jandarmul român nu va fi la noi stăpân!”

5. Un alt obiectiv al diversioniștilor pro-ruși (ale căror metode nu diferă mult de cele din decembrie 1989) a fost „frăgezirea”, compromiterea și, eventual, răsturnarea Guvernului Cioloș. Moscova ar jubila dacă alegerile ar fi organizate de o marionetă a sa, precum cele din 1946, 1990 sau 1992.

6. Oficina de propagandă a rusofilului Sebastian Ghiță, România TV, a dezinformat crunt, transformând incidentele cu jandarmii într-o revoltă împotriva Guvernului Cioloș. Cei cinci manifestanți reținuți, amendați și eliberați au fost prezentați drept „arestați”.

7. Ghiță însuși s-a dus la secția de poliție „să-i salveze”, comic-eroic, pe cei reținuți. Îl știți pe Ghiță: cel de la PRU (Partidul România/Rusia Unită).

8. Scenă suprarealistă în Piața Victoriei: un grup de cetățeni ai Republicii Moldova, vorbind mai bine rusește decât românește, strigă „Jos Cioloș!”. Iar Cioloș nu e premierul Republicii Moldova…

9. Supărați pe reacția prostească a jandarmilor, liderii mișcării unioniste au anunțat că vreo 200 de protestatari se instalează în Piața Universității. Brusc, au apărut și vreo 50 de corturi identice. Cică le-au adus din Suedia. Deci, n-a fost prea spontană supărarea asta.

10. Simt că rușilor le e dor de un „Maidan” ca în Ucraina, dar pe invers. Sau de un nou episod cu „tiranul cel cumplit și sângeroșii săi teroriști”, după 27 de ani de la precedentul. N-o să le meargă. Nu doar că americanii au pus piciorul aici, dar nici emisia TV nu mai e 100% în mâinile lor. În plus, a mai apărut și internetul…

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: