ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto-Video. Batalioanele Islamice ale morții – în linia întâi a ambelor tabere de pe frontul din Ucraina

Foto-Video. Batalioanele Islamice ale morții – în linia întâi a ambelor tabere de pe frontul din Ucraina

În zona de est a Ucrainei, de partea armatei ucrainene luptă aproximativ 30 de unități de voluntari, inclusiv trei batalioane islamice, care sunt aruncate „în linia întâi în cele mai fierbinti zone”, scrie New York Times. Corespondentul Andrew Kramer a vorbit cu comandantul uneia dintre unitatiile militare, numita în cinstea Sheikh-ului Mansour.

Întalnirea a avut loc intr-un local frecventat de „Sectorul de Dreapta” (careia batalionul Sheikh Mansour îi este subordonat). Interlocutorul lui Kramer a refuzat să-și divulge numele, spunând doar că are „45 ani”, a participat la ambele războaie cecene și până de curând a trăit în Franța.

„Ne place să luptam împotriva rusilor. Suntem mereu în război cu rusii”, citează jurnalistul cuvintele comandantului militar. „Eu sunt deja de 24 de ani pe drumul acesta. Pentru noi, războiul nu s-a terminat. Nu am evitat niciodata sa ne luptam cu Rusia și nu vom face acest lucru nici acum”.

Unele unitati de voluntari afiseaza in mod deschis simbolurile naziste – în afara de „Sectorul de Dreapta” un exemplu este si batalionul „Azov”, spune Kramer. Fără a aduce atingere problemei în mod direct, cecenul spune ca „el se intelege bine cu naționaliștii, pentru că ei, ca și el, își iubesc țara și îi urăsc pe rusi”, se spune în articol. De asemenea, comandantul afirma că el și oamenii sai nu poarta veste antiglont: „.. Asa vedem noi lucrurile. Noi credem în Dumnezeu, astfel încât nu avem nevoie de veste antiglonț”.

Despre comandantul Isa Munaev, ucis in lupta în luna februarie a acestui an, spune că oamenii din conducerea ucraineana au aprobat acțiunile sale, dar „nu au existat documente, nimic scris”.

El a mai spus că, în acest an, autoritățile franceze au arestat doi soldați ai batalionului său, acuzându-i de implicare în „Statul Islamic” (de fapt, camarazii sai nu faceau parte din aceasta grupare terorista, spune el).

„Toata Europa tremură de frica rusilor, – a declarat comandantul. Europei ii convine ca noi sa luptam impotriva rusilor, dar nu toată lumea înțelege acest lucru”.

De partea Ucrainei -Batalioanele „Sheikh Mansour” și „Djohar Dudaev”

„Batalioanele Sheikh Mansour și Djohar Dudaev” constau în mare parte din ceceni, dar mai sunt și musulmani din alte părți ale spațiului post-sovietic, cum ar fi uzbeci și balkari. A treia divizie, cu numele de Crimeea, este alcatuiat în mare parte de tătari din Crimeea. Potrivit ziarului, cecenii vin în Ucraina „din Europa și Asia Centrală”.

„Este general recunoscut faptul că cecenii sunt luptatori valorosi. Comandanții ucraineni ii lauda pentru calitatile de cercetași si lunetisti… În plus, cecenii sunt cunoscuti pentru ambuscadele iscusite și raidurile lor. În timpul războaielor cecene, acestia ucideau prizonierii din randul ofițerilor și militarii cu contract, iar pe recruti îi lasau in viata.

„Chiar si pentru ucraineni, căliți deja de un razboi care dureaza mai mult de un an, apariția în prima linie a militanților islamici, mai ales ceceni, este o surpriză placuta” – spune Kramer.

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.liveleak.com/ll_embed?f=b0907398b629″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Țările occidentale au refuzat să furnizeze forțelor guvernamentale [ucrainene] cel puțin o aparența de ajutor militar, în schimb Rusia le ofera rebelilor munitie și armament variat si modern. Armata ucraineana, suferindă de corupție și subfinanțare este în mare parte ineficienta. Așa că ucrainenii sunt fericiți de orice ajutor, chiar si cel venit de la militantii islamici ceceni”.

Nici batalionul Sheikh Mansur, nici organizația naționalistă ucraineană „Sectorul de Dreapta” nu fac parte din forțele armate și autoritățile ucrainene refuză să spună cât de multi ceceni lupta in partea de est a Ucrainei.

„Ei nu sunt plătiti, iar in afara de inamici, aceste unitati nu au practic nimic comun cu fortele armate ucrainene”.

„Inca din anii 1980, anii razboiului din Afganistan, Moscova a acuzat Statele Unite în sprijinirea militanților islamici și a războiului pe care acestia îl alimenteaza la granita sudica a Rusiei.

Potrivit lui Kramer, instructorilor americani care se ocupa de pregătirea soldaților ucraineni din Garda Națională, li s-a „interzis explicit sa-i instruiasca pe membrii grupului Azov. Nu exista nici indicații privind implicarea Statelor Unite in formarea „batalioanelor musulmane”. -Sursa: deschide.md prin romaniabreakingnews.ro

Și de partea Rusiei luptă musulmani

Musulmanii ceceni, din „Batalionul Morții” (Death batalion) s-au alăturat războiului Rusiei în Ucraina titrează DailyMail citat de romaniabreakingnews.ro

Sute de luptători din republică rusă Ceceniei au format propriul lor batalion, supranumit „Batalionul Morții” pentru a se alătura insurgenților pro-ruși din Estul Ucrainei.
Se pare că aproximativ 300 de luptători voluntari,  după spusele lor,  în cea mai mare parte foști militari proveniți din forțele securitate din regiunile musulmane unde rușii au purtat două războaie sângeroase de la căderea Uniunii Sovietice încoace.
Reuters a raportat că a vazut zeci de bărbați înarmați în uniforme de camuflaj scandând „Allahu Akbar” care se  antrenau într-o în tabăra lângă Donetsk.

In training: Seasoned Chechen fighters, whose combat experience often dates back to the 1994-96 and 1999-2000 wars, fight on both sides in Ukraine, adding to the complexity of the conflict
La antrenament: luptători ceceni, a căror experiență de luptă de multe ori datează încă din anii 1994-1996 și 1999-2000 din războaiele Rusiei cu Cecenia, luptă acum pe ambele fronturi din Ucraina (de partea ucrainenilor dar și a rușilor), adăugând dimensiuni nebănuit de complexe conflictului din Estul Ucrainei.
Divided region: In Ukraine, Stinger's men are sworn enemies with another group of Chechens who fight on the opposite side of the conflict and support the Kiev government troops
Tabere opuse: În Ucraina, grupul de luptă al așa numitului „Stinger” este dușman declarat de moarte cu un al grup de ceceni care lupta însă pe partea opusă a conflictului și  sprijină trupele guvernamentale ale  Kievului.
'This is volunteer battalion Death': The deputy commander of the group, who only gave his nickname 'Stinger', told Reuters the unit was made up of around 300 Chechens with 10 to 20 years battlefield experience

Acesta este voluntarul din „Batalionului cecen al Morții”: Comandantul adjunct al grupului, căruia i sa dat porecla „Stinger”, a declarat pentru Reuters că unitatea a fost formată din aproximativ 300 de ceceni, care au între 10 și 20 de ani de experiență de luptă.

Hand to hand combat: Two Chechen fighters practice their wrestling in the snow while their comrades watch

Antrenamente dure în frig,  luptă corp la corp, sub privirile camarazilor din „Batalionul Morții” și a reporterului Reuters.

Physical training: The men jog along the snow-covered roads of the war-torn region 

Antrenament fizic de rezistență.

Phew... But by this point they seem to have slowed slightly to rather less than a jog... 
Lots to work on: The formation appears to break up as the faster fighters speed off around the corner

Editor: Lena Captari – Flux News MD (RBN Press)

Surse:dailymail.co.uk,  deschide.md prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: