ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video / Sandu și Năstase s-au întâlnit cu emisarul lui Putin, în ciuda sugestiilor comisarului european Johannes Hahn. Ce spune emisarul Rusiei?

Video / Sandu și Năstase s-au întâlnit cu emisarul lui Putin, în ciuda sugestiilor comisarului european Johannes Hahn. Ce spune emisarul Rusiei?

Politologul Alexandru Solcan, decan al Facultății Relații Internaionale, Științe Politice și Adminstrative a USM este de părere că PAS și PPDA vor un parteneriat cu PSRM-ul lui Igor Dodon, doar pentru a se răzbuna pe Vlad Plahotniuc, potrivit hotnews.md, citat de romaniabreakingnews.ro

Solcan mai spune că Sandu și Năstase au ignorat sugestiile comisarului Johannes Hahn, acceptând să se întâlnească cu vicepremerul rus Dmitri Kozak.

«Vine Kozak și dă la toți lecții de democrație: schimbați sistemul electoral, revenind la cel vechi, dezoligarhizați țara (a se citi: dați-l jos pe Plahotniuc, care ne-a creat destule probleme), organizați alegeri anticipate. Exact ce își doresc cei din blocul ACUM. După aceste declarații, șefii „proeuropeni” din blocul ACUM, ignorând sugestiile comisarului Hahn, merg la întâlnire cu emisarul lui Putin. S-a auzit doar o singură voce, deputatul Petru Frunze, primarul de Puhoi, care le-a zis: ce faceți dragi colegi, cum să mergem pe mâna Moscovei? Începe trezirea? Greu de spus», mai scrie Solcan.

Și bloger-ul Victor Nichituș a înfierat alianța nefirească…

DUPĂ ÎNTÂLNIREA CU KOZAK, MAIA SANDU/ANDREI NĂSTASE NU MAI SUNT PRO-EUROPENI

Vă dați seama, contracandidatul lui Igor Dodon la prezidențialele din 2016, imaculata Maia Sandu, își dorește să facă alianță cu socialiștii! Ca să fie prim ministru pentru cinci minute? Simpla dorință de a face alianță cu socialiștii reprezintă o trădare a celor care au votat-o!  Andrei Năstase, contracandidatul socialistului Ion Ceban la primăria municipiului Chișinău, vrea alianță cu socialiștii! Pentru a fi speakerul Parlamentului moldovean pentru cinci minute? Dorința aceasta șterge cu buretele toată simpatia acordată de chișinăueni în turul doi al alegerilor pentru primăria Chișinăului.

Înțeleg disponibilitatea spre negociere și comunicare politică. Înțeleg compormisurile politice, Dar totul are o limită, nu poți insista la nesfărșit în fața celui care te-a umilit. Această insistență și schimbare de conduită la adresa socialiștilor arată docilitate, iar docilitatea nu poate fi iertată!

Cei doi au schimbat macazul referitor la întâlnirea cu vicepremierul rus Dimitri Kozak. Inițial au spus că nu se vor întâlni, că ce au ei, pro-europeni sadea, să discute cu diplomatul rus. Apoi, chiar dacă partenerii europeni le-au sugerat să nu se întâlnească, au decis să participe la întrevederea cu reprezentantul Kremlinului. Și au făcut-o seara târziu, ca hoții!

Nu știm ce s-a discutat pe decursul lungii întrevederi a delegației pro-europenilor cu delegatul lui Putin. Probabil au vorbit despre faptul că alegerile anticipate sunt inevitabile, așa cum a declarat Kozak la întîlnirea cu președintele Dodon, ori au discutat despre posibilitatea ca Fondul Monetar Internațional să suspende finanțarea pentru Republica Moldova în cazul în care alegerile ar fi declanșate încă odată , așa cum a spus Iohanes Hahn. Ori poate, binomul Maia Sandu/Andrei Năstase a negociat o eventuală construcție de guvernare în varianta PSRM/ACUM.

Ce spune emisarul rus Dimitri Kozak?

(VIDEO) KOZAK DESPRE MAIA SANDU ȘI NĂSTASE: MI-AU VORBIT ÎNFLĂCĂRAT DESPRE NECESITATEA RELANSĂRII RELAȚIILOR MOLDOVEI CU RUSIA

Liderii PAS cu DA Andrei Năstase și Maia Sandu își doresc relansarea relațiilor dintre Chișinău și Moscova. Despre acest lucru a spus vicepremierul rus, Dmitri Kozak. potrivit Telgraph.md (foto), citat de romaniabreakingnews.ro

„Există un bloc proeuropean ACUM la Chișinău, care mi-a vorbit înflăcărat despre reluarea relațiilor cu Federația Rusă”, a declarat ieri Dmitri Kozak, în cadrul Forumului economic de la Sankt-Petersburg.

Amintim că vicepremierul rus s-a aflat luni la Chișinău, unde a avut o întâlnire cu Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și alți reprezentanți ai Blocului ACUM. Aceștia au discutat noaptea, departe de ochii presei.

Anterior, comisarul european pentru Extindere, Johannes Hahn, le-a recomandat liderilor PAS cu DA să evite discuțiile cu emisarul lui Vladimir Putin, pentru că Dmitri Kozak este vizat de sancțiunile UE. Însă recomandările au fost ignorate de Maia Sandu Sandu și Năstase, care s-au arătat gata să facă alianță cu socialiștii lui Dodon.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: