ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto: Omagiul lui Donald Trump pentru Eroii Revoluției Române la Timișoara, imprimat pe o placă de bronz

Foto: Omagiul lui Donald Trump pentru Eroii Revoluției Române la Timișoara, imprimat pe o placă de bronz

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman a participat vineri, 20 decembrie, la Timișoara, în prezenţa primarului timișorean Nicolae Robu, la dezvelirea plăcii din bronz pe care preşedintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump a dăruit-o oraşului în semn de omagiu adus eroilor care s-au jertfit pentru libertate în Decembrie 1989. (foto opiniatimisoarei.ro)

Aceasta a fost aşezată pe clădirea Garnizoanei din Piaţa Libertăţii, care va adăposti viitorul Muzeu al Revoluţiei

Primim de la Casa Alba un cadou, o placă de bronz care va fi montată pe clădirea viitorului sediu al Muzeului Naţional al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Placa este donată de însuşi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump”, a declarat primarul Nicolae Robu.

„Această placă este dedicată spre eterna amintire locuitorilor eroici ai Timișoarei şi martirilor care au pierit în urmă cu treizeci de ani luptând pentru libertate, democraţie şi drepturile omului în Decembrie 1989.
Dumnezeu să le binecuvânteze memoria!
Dumnezeu să binecuvânteze poporul român!

Donald J. Trump Preşedintele Statelor Unite ale Americii „

Potrivit opiniatimisoareo.ro placa a fost realizată de o firmă de construcţii din Timişoara, Constructim. E turnată în bronz şi are 1.20mX0.80m. Textul este scris atât în limba engleză, cât şi în romană. În partea superioară e reprodusă emblema Casei Albe, iar în partea de jos a fost gravată stema Statelor Unite ale Americii.

„Ideea a venit unor oameni din România şi din Timişoara să capteze cuvintele preşedintelui Trump şi au făcut această placă în memoria oamenilor pierduţi la Revoluţie. Textul acesta vine direct de la domnul Trump şi placa a fost făcută aici. Preşedintele trimite aceste cuvinte în memoria oamenilor morţi atunci şi ca mulţumire oraşului Timişoara ca a început Revoluţia împotriva comunismului. E o mare onoare pentru mine să fiu aici. Eu am fost născut în România în timpul lui Ceauşescu, după care eu şi familia am plecat în 1965 şi nu mi-am închipuit în viaţa mea că comuniştii o să dispară cât sunt viu şi nu mi-am închipuit în viaţa mea ca o să am onoarea să vin înapoi în România în calitatea asta „, a spus ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Excelenţa sa a făcut câteva remarci pe spinoasa temă a corupţiei din România, dar şi a felului în care a evoluat comunismul în lume, lăsând să se înţeleagă că ‘România nu este complet eliberată’.

„E fantastic. România a făcut lucruri pe care nu puteam să mi le imaginez. Din păcate sunt multe alte lucruri de făcut. Sunt o mulţime de influenţe maligne din păcate, care vin de la vecinii din nord, din păcate sunt influenţe de la chinezii comunişti. Şi acum, la 30 de ani de când au căzut comuniştii, este straniu să avem discuţii de chestiuni ca 5G cu chinezii comunişti. Îmi pare rău că se întâmplă aşa ceva. Trebuie să mergem înainte şi trebuie tot timpul să ţinem minte cum s-a câştigat. Se fac paşi importanţi în fiecare zi. Am avut săptămâna asta discuţii cu preşedintele Iohannis, cu primul ministru Orban şi au idei să meargă înainte şi să facă multe avansuri împotriva corupţiei pentru că România să poată să avanseze pe toate fronturile, economic, militar, industrial. E singurul fel de a merge înainte „, a spus ambasadorul american.

Adrian Zuckerman şi-a amintit cum a privit el de peste ocean căderea comunismului în Europa, a punctat că acesta n-a dispărut complet din România şi că îşi pune speranţele în viitor.

„Am urmărit cu multă atenţie şi ce îmi aduc aminte cel mai mult e că lucrurile acestea au început în Germania şi în alte ţări şi nu pot spune ce bucuros am fost când am văzut că începe şi în România. România a fost ultima şi, din păcate, România nu este complet eliberată. Sper ca ce a început acum 30 de ani să se completeze în viitorul apropiat „, a precizat Zuckerman.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: