ROMÂNIA BREAKING NEWS

Guvernul Maiei Sandu – Neconstituțional. Decizia definitivă a Curții Constituționale a Republicii Moldova

Guvernul Maiei Sandu – Neconstituțional. Decizia definitivă a Curții Constituționale a Republicii Moldova

Curtea Constituțională a examinat decretele Președintelui Republicii Moldova privind desemnarea în funcția de Prim-Ministru și numirea Guvernului.

În urma nalizei, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituțional Decretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. Totodată, magistrații au declarat neconstituțional și Decretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind numirea Guvernului Republicii Moldova.

La scurt timp după ce a fost sesizată de deputații Partidului Democrat, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională hotărârea Parlamentului de numire în funcția de președinte a legislativului a Zinaidei Greceanîi. De asemenea, au fost declarate neconstituționale toate actele legislative adoptate astăzi, 8 iunie, de către deputații ACUM și PSRM.

Hotărârea CC este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova – Comunicat :

La 8 iunie 2019, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a examinat sesizarea nr. 112a/2019 privind controlul constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova privind desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova și Decretului Președintelui Republicii Moldova privind numirea Guvernului Republicii Moldova.

În baza articolelor 135 alin. (1) lit. a) și 140 din Constituție, 26 din Legea cu privire la Curtea Constituțională, 6, 61, 62 lit. a) și 68 din Codul jurisdicției constituționale, Curtea Constituțională a pronunțat următoarea hotărâre:

  1. Se declară neconstituțional Decretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.
  2. Se declară neconstituțional Decretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind numirea Guvernului Republicii Moldova.

Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: