ROMÂNIA BREAKING NEWS

În regiunile Ternopil și Ivano-Frankovsk din Ucraina, aflate în stăpânirea protestatarilor, Partidul Comunist și Partidul Regiunilor au fost interzise de către deputați ai Consiliului Regional

ucraina_parlamentPartidul Comunist și Partidul Regiunilor au fost interzise în două regiuni ale Ucrainei

Partidul Comunist și Partidul Regiunilor au fost interzise în regiunile Ternopil si Ivano-Frankovsk ale Ucrainei. Decizia în acest sens a fost luată pe 25 ianuarie de consiliile regionale în cadrul ședințelor extraordinare, transmite UNIMEDIA cu referire la korespondent.net

Pentru decizia de a interzice Partidul Comunist și Partidul Regiunilor pe teritoriul regiunii Ivano-Frankovsk au votat 76 din 83 de deputați ai Consiliului Regional.

„În conformitate cu articolele 2, 3, 4, 21 din Legea Ucrainei „cu privire la autonomia locală”, Consiliul Regional a decis interzicerea activității Partidului Regiunilor și Partidului Comunist în regiunea Ivano-Frankovsk și folosirea simbolurilor acestor partide, ca fiind contrare intereselor naționale și care încălcă drepturile și libertățile cetățenilor ucraineni,” se spune în decizie.

De asemenea, Consiliul Regional a recunoscut Rada Populară din Ucraina și a format Comitetul Executiv care a inițiat organizarea detașamentelor populare de auto-apărare.

Video

Sursa: Cer si Pamant Romanesc si pesurse.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.