ROMÂNIA BREAKING NEWS

Unul din Pionii Moscovei la alegerile din R: Moldova, Renato Usatîi vrea un „Zid” similar cu cel Chinezesc pe granița dintre R. Moldova și România

Unul din Pionii Moscovei la alegerile din R: Moldova, Renato Usatîi vrea un „Zid” similar cu cel Chinezesc pe granița dintre R. Moldova și România

Controversatul politician moldovean Renato Usatîi, care va candida la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, și-a anunțat intenția de a construi o replică a Marelui Zid Chinezesc la granița R. Moldova cu România, unde vor fi înființate magazine, restaurante, cazinouri, relatează postul TV7, în pagina online.

Renato Usatîi, o figură controversată în R. Moldova în urma implicării într-un scandal financiar din 2011 și a legăturilor cu oameni de afaceri din Rusia, a declarat, într-o emisiune a postului de televiziune TV7, că are în vedere să formeze o coaliție cu Partidul Comuniștilor sau cu Partidul Socialiștilor, condus de fostul comunist Igor Dodon în urma alegerilor legislative programate la 30 noiembrie în R. Moldova, scrie Mediafax.

Creditat în unele sondaje de opinie cu șanse la obținerea unui mandat în Parlamentul de la Chișinău, Usatîi a intrat în cursa electorală pentru scrutinul din 30 noiembrie pe listele Partidului „Patria”, după ce, anterior, justiția din R. Moldova a respins înregistrarea altor două formațiuni politice înființate de controversatul om de afaceri .

Întrebat despre resursele financiare de care dispune și de susținerea acordată unor instituții din R. Moldova, în condițiile în care a finanțat cu sume impresionante o serie de concerte și evenimente de caritate, Renato Usatîi a explicat că „i-a ajutat pe unii sau pe alții”. „Și aici nu este vorba de corupție. Nu-mi era rușine să ajut pe cineva. Este și o lege privind sponsorizarea. Orice acțiune era coordonată cu Ministerul de Interne. Eu am oferit pistoale, mașini polițiștilor. Miniștrii nu au fost împotriva acestor acțiuni. Timp de șapte ani, anual am făcut așa ceva. Eu ofeream aceste lucruri, iar ministerul deja trebuia să decidă cui exact le oferă. Rugămintea mea a fost să fie oferite oamenilor reali, care au meritat”, a afirmat politicianul în emisiunea de la postul de televiziune TV7.

De asemenea, Renato Usatîi a mai declarat că este dispus să renunțe la cetățenia rusă când va fi votată legea în acest sens. La sfârșitul lunii septembrie, Usatîi a provocat polemică, după ce a declarat că vrea să implementeze în Republica Moldova un sistem de conducere autoritar similar celui din Belarus. Totodată, Usatîi și-a declarat susținerea (inclusiv financiară) pentru referendumul organizat în februarie în Găgăuzia cu privire la procesul european al Republicii Moldova.

În cursa pentru alegerile parlamentare programate în Republica Moldova s-au înscris până în prezent 15 partide și un bloc electoral.

Sursa:  ziarulnational.md 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.