ROMÂNIA BREAKING NEWS

Diplomația de la Moscova supărată de decizia Chișinăului: „Ce faceți cu posturile rusești retransmise în R. Moldova?”

Federația Rusă se arată îngrijorată de faptul că autoritățile din R. Moldova au sancționat mai multe posturi de televiziune rusești retransmise pe teritoriul țării noastre pentru faptul că nu au respectat principiul echilibrului social-politic, echidistanței și obiectivității în cadrul emisiunilor informative. Diplomația rusă acuză R. Moldova de aplicarea „cenzurii” și nerespectarea drepturilor omului.

Un comunicat de presă al Ministerului rus de Externe menționează că „Moscova este îngrijorată” vizavi de faptul că „este tot mai greu să auzi voci care exprimă un punct de vedere de alternativă” în spațiul european.

„Cu acordul tacit al instituțiilor internaționale din domeniul apărării drepturilor omului, controalele ideologice față de organele mass-media independente se pare că vor deveni o normalitate. Decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului din R. Moldova vizavi de posturile „Prime”, „TV7” și „RTR Moldova” nu este decât cenzură politică și încălcare gravă a drepturilor omului la libertatea cuvântului”, scrie în comentariul Ministerului rus de Externe.

Mai mult, diplomația rusă afirmă că „scopul real al sancțiunilor aplicate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului din R. Moldova este de a reduce interesul populației fața de mass-media rusă”.

Amintim că, pe 7 octombrie curent, CCA a amendat cu câte 5 000 de lei trei posturi de televiziune rusești care retransmit pe teritoriul R. Moldova.

Reprezentanții Consiliului au monitorizat posturile de televiziune „Prime”, „TV 7” și „RTR Moldova” care retransmit emisiunile informative „Vremea”, „Segodnea” și „Vesti” și au constatat că în relatarea evenimentelor despre conflictul din estul Ucrainei au fost utilizate etichetări pentru a discredita, denigra și a prezenta într-o conotație negativă autoritățile de la Kiev.

Un alt post rusesc retransmis în R. Molodva, „Ren Moldova”, a primit o altă sancțiune: suspendarea publicității pentru 72 de ore.

Sursa: ziarulnational.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.