ROMÂNIA BREAKING NEWS

UK Brexit UE! Unda de șoc s-a pornit deja! Lira sterlina se prabusește. Sub semnul întrebării viitorul Londrei drept capitală financiară mondială

UK Brexit UE! Unda de șoc s-a pornit deja! Lira sterlina se prabusește. Sub semnul întrebării viitorul Londrei drept capitală financiară mondială

EU-UK

Cetățenii din Marea Britanie  și-au exprimat opțiunea la referendumul decisiv pentru soarta țării, dar și pentru soarta UE. Joi, britanicii au votat dacă rămân sau nu în UE. Pe buletinele de vot, cetățenii britanici au trebuit să răspundă la întrebarea: „Ar trebui ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană sau să părăsească UE?”. Primul răspuns pentru care puteau opta britanicii era „să rămână în UE”, iar cel de al doilea „să părăsească UE”. Ultimul sondaj arată un avans de două puncte (51% față de 49%) al taberei ÎN.

Situația voturilor arată astfel: REMAIN – 14.584.000 voturi, LEAVE – 15.705.000 voturi, după numărarea a peste 90% din voturi – ITV

Irlanda de Nord a votat pentru rămânerea în UE (55,7%) față de 44,3% în favoarea ieșirii din blocul comunitar.

Locuitorii din Tara Galilor au votat să părăsească Uniunea Europeană, deși în Cardiff tabăra care susține rămânerea în UE a câștigat.

Scoția și Irlanda de Nord sunt pentru rămânerea în UE, dar votul nu este la nivelul estimărilor (Mark Devenport, BBC)

Astfel, Regatul Unit a votat pentru părăsirea Uniunii Europene. Britanicii au repudiat majoritatea elitelor din țară, elite care trebuie să gestioneze acum cea mai mare lovitură pentru proiectul unității europene de la sfârșitul Celui De-A Doilea Război Mondial și până acum, notează Reuters.

brexit_grafica

Votul va genera cel puțin doi ani de proceduri urâte de divorț cu UE și va pune sub semnul întrebării viitorul Londrei drept capitală financiară mondială. Viitorul premierului David Cameron – care a pus în joc soarta unei națiuni pentru un rezultat despre care a prezis că va fi catastrofic – este pus serios sub semnul întrebării.

Pound-UK

Conducerea Băncii Angliei este în contact cu reprezentanții băncilor înainte de deschiderea piețelor după ce Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană, a declarat vineri o sursă apropiată situației citată de Reuters.

Piețele financiare mondiale sunt în scădere după ce rezultate parțiale arată că britanicii au votat ieșirea din UE cu 51,8% față de 48,2% care au spus „Nu” Brexitului. Lira sterlină s-a prăbușit la nivelul cel mai scăzut din 1985.

Banca Angliei a avertizat de mai multe ori că o ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană va afecta economia și va accelera inflația.

Standard & Poor’s spune că Regatul Unit își va pierde probabil ratingul de credit AAA!

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: