ROMÂNIA BREAKING NEWS

Dimineața BREXIT-ului pe piețele financiare… furtună, panică, dezastru…

Dimineața BREXIT-ului pe piețele financiare… furtună, panică, dezastru…

BREXIT_STOCK_EXCHANGE

Dezastru pe piețele financiare globale vineri, după ce britanicii au votat pentru BREXITi – ieșirea din UE. În urma rezultatului votului de joi, Lira sterlină a intrat într-un plonjon record, lovind dur acțiunile din toată lumea. Investitorii au aruncat peste bord tot ceea ce era la categoria activel de risc și au fugit spre cele de refugiu, obligațiuni guvernamentale, aur sau yeni.

Lira sterlină și aurul după BREXIT…

Lira sterlină a început să plonjeze, pierzând 18 cenți americani, cea mai mare scădere consemnată vreodată și ajungând la cel mai mic nivel din 1985 și până acum. Moneda britanică a scăzut cu 10%, până la 1,33%. Euro a pierdut 3,1%, până la nivelul de 1,10$.

Aurul s-a apreciat cu 5,10%, ajungând la 1.327,5 dolari/uncie. În Piața Bursieră  „panica este palpabilă”, a declarat Bloomberg John Goodman de la Nomura. “Piața este extrem de nelichida, extrem de volatilă”. A spus și Richard Benson de la Millenium Global.

Francul elvețian a urcat la cel mai înalt nivel din ultimul an de zile, câștigând în fața euro 2%. Pererchea valutară EUR/CHF este în acest moment la 1,0654

Cotațiile futures pentru indicele britanic FTSE au căzut cu 8,2%, cele pentru Euro STOXX cu 11,5%, cele pentru CAC-ul francez au plonjat 10,4%, iar în cazul DAX-ului german sunt “pe roșu” 9,6%.

Banca Angliei a spus că va lua toate măsurile necesare pentru a asigura stabilitatea monetară și financiară.

Standard & Poor’s spune că Regatul Unit își va pierde probabil ratingul de credit AAA

 „Va fi urât în dimineața asta. Va prinde mulți oameni pe picior greșit, fără discuție. Evident, piețele nu înglobaseră în cotații ce s-a întâmplat”, a declarat un broker pentru Reuters.

Obligațiunile germane au atins un nivel-minim record, randamentul ajungând la -o, 3%, în condițiile în care investitorii au fugit să-și adăpostească banii în siguranță bund-urilor, iar acțiunile de pe bursa din Hong Kong au scăzut cu aproximativ 5%.

Gabriel NEGRUromaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: