ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ariadna Cîrligeanu, președintele Tineretului AUR: „Am intrat în politică la 18 ani”.

Ariadna Cîrligeanu, președintele Tineretului AUR: „Am intrat în politică la 18 ani”.

Ariadna Cîrligeanu a fost aleasă Președintele Organizației de Tineret a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Recent, tineretul AUR a organizat o întâlnire în zilele de 5-6 august, care a culminat cu prezența la Mausoleul Eroilor de la Mărășești.

La momentul primului congres al Partidului AUR din 24 ianuarie 2020, Președintele Organizației de Tineret era domnul Călin-Constantin Balabașciuc (n. 1996), astăzi cel mai tânăr membru al Camerei Deputaților. Înaintea campaniei electorale, am scris despre faptul că dl. Balabașciuc nu își susținuse licența în cadrul Facultății de Istorie a Universității din București, deși repetase al III-lea an de studii. În prezent, pe site-ul Camerei Deputaților nu este disponibil un CV al acestuia.

Ariadna Elena Cîrligeanu (n. 2001) a fost secretar general al tineretului AUR, contribuind la rezultatul partidului în județul natal. La acel moment era elevă a Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani. După alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, domnișoara Cîrligeanu a anunțat că se retrage din viața politică „pentru a-mi dedica timpul și energia în viața civică pentru românii din Basarabia, din Nordul Bucovinei, pentru unire, pentru idealul României Mari”. În urma anunțului, a preluat președinția Platformei Unioniste Acțiunea 2012, unde s-a înscris ca voluntar când avea 16 ani.

Ariadna Cîrligeanu este, în prezent, studentă a unei facultăți de Drept din București.

Redăm, în continuare, mesajul ei, intitulat Scrisoare de AUR pentru viitor:

De când am intrat in viața politică, am fost conștientă de responsabilităţile și urmările care vin.
Mi-am asumat de la început toate criticile, judecăţile și pietrele aruncate de mâini care nu mă cunosc.
Aveam 16 ani când începeam să am curajul de a vocifera public și de a mă implica în societatea românească. Când am avut curajul să scot în stradă oameni pentru idealul unirii Basarabiei cu patria mamă, într-un oraș care nu prea era obișnuit cu astfel de manifestații și cu astfel de idealuri strigate public, într-o societate în care puteai fi judecat aspru pentru astfel de idealuri.
Încă de pe atunci simțeam că suntem repetenți la partea de curaj : curaj în a ne manifesta credința, curaj în a respinge ceea ce simțeam că nu e sănătos pentru noi, curaj în a nu merge în aceeași direcție cu turma, curaj în a ne exprima visele, curaj în a lupta pentru ele, curaj în a alege calea cea dreaptă și grea, nu cea ușoară, curaj în a ne exprima modul de gândire și toate acestea doar din teama de a fi judecați și de a-i pierde pe oamenii de lângă noi, pe cei care-i consideram prieteni.
Încă de pe atunci simțeam și știam că noi ca popor am ajuns să suferim când venea vorba de unitate națională, ceea ce ne-a facut și ne face să fim mult mai mici, mult mai slabi, concentrați fiind să ne sfâșiem între noi, nu să punem mâna la clădirea unei construcții sănătoase.
Așa că am ales să mă implic activ în lupta pentru drepturile românilor de pretutindeni, în lupta pentru unitate națională, să cred si să sper într-un altfel de mâine.
Așa am ajuns ca la 18 ani să fac pasul în construcția unei mișcări politice. Simțeam că e momentul generației mele în a-și alege destinul, în a lupta pentru ceea ce iubește, în a construi ceea ce râvnește, în a obține ceea ce alții ne-au luat încă de când eram în leagăne, șansa unui viitor, șansa unei raze de lumină.
Am doar 20 de ani și știu ce înseamnă să porți o culoare politică, felul în care te privesc oamenii cu ochii răi, zâmbind și spunându-ți în faţă că ești și tu o altă nulitate, „alta care vrea să se îmbogățească din banii românilor”.
Dar nu-i judec și primesc la fel fiecare bulgăre de noroi așa cum primesc o floare. Îi iubesc și pe cei care mă înjură, și pe care care mi-ar dori moartea, și pe cei care și-ar dori să mă împacheteze și să mă trimită în Afganistan, la fel cum îi iubesc și pe cei care mă îmbrățișează.
În ochii mei sunt toți români, oameni care merită mult mai mult de la această soartă, oameni care au avut de suferit de pe urma acestui sistem.
Vorbesc din perspectiva unui om politic, nu din perspectiva unui „politician” și chiar dacă mulți nu vor înțelege, orice va urma să primesc în plus, bune sau rele, le voi duce pe toate pe umeri cu capul sus știind pentru ce am luptat și voi lupta o viaţă.
Semnat: Ariadna Cîrligeanu, președintele Tineretului AUR.
(Sursa: Tineretul AUR)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: