ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia a abandonat sprijinirea financiară a republicilor separatiste din Estul Ucrainei

Rusia a abandonat sprijinirea financiară a republicilor separatiste din Estul Ucrainei

Ministerul rus de Finanţe a primit indicaţii de la Guvernul Federației Ruse să nu ofere sprijin umanitar pentru autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk.

Din 2018, Rusia va înceta să acorde sprijin financiar autoproclamatelor republici Lugansk şi Doneţk, potrivit rbc.ua, citat de gordonua.com

Vladimir Putin

Guvernul rus intenționează să renunțe la acordarea de ajutor umanitar unor teritorii separate din Donbas. În data de 1 septembrie a.c. Ministerul de Finanțe al Federației Ruse a primit o instrucțiune corespunzătoare din partea vicepremierului, Dmitrii Kozak, transmite rbc.ua cu referire la surse apropiate de Kremlin.

Ordonanţa guvernului rus prevede “excluderea din proiectul bugetului federal pentru anul 2018 și pe perioada de planificare a anilor 2019-2020 a cheltuielilor totale destinate ajutorului umanitar pentru unele teritorii în perioada 2019-2020”, reţine sursa citată.

Conform informaţiei rbc.ua, nu există un document oficial, deschis, privind formarea bugetului Federației Ruse, unde să fie specificat “susținerea umanitară a unor teritorii”.

Potrivit unui oficial din Federaţia Rusă şi altor două surse ale rbc.ua apropiate de Kremlin, “susținerea umanitară a unor teritorii” nu este altceva decât asistența financiară pentru conducătorii autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk.

În procesul verbal al şedinţei prezidată de vicepremierul rus Dmitrii Kozak, rezultă că fondurile din buget vor fi direcţionate către proiecte de infrastructură din Crimeea anexată și din regiunea Kaliningrad. Suma totală pentru finanţarea acestor proiecte sunt estimate la 165 de miliarde de ruble (2,9 miliarde de dolari). Cu toate acestea, notează gordonua.com, nu putem estima banii ce sunt cheltuiţi din acest buget pentru aşa-numitele republici populare Doneţk şi Lugansk.

În plus, interlocutorii rbc.ua în Duma de Stat a Federaţiei Ruse și din guvern subliniază că, în cazul în care autorităţile ruse ar fi decis să nu mai cheltuiască pentru acordarea de ajutor umanitar Donbasului, acest lucru nu înseamnă că Doneţkul şi Luganskul va fi lipsit în continuare de sprijin financiar.

Datele despre finanțarea autoproclamatelor repubcici Doneţk şi Lugansk sunt ţinute în secret – Sursa: Bucpress

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: