ROMÂNIA BREAKING NEWS

The Observer: „Sclavele” românce de la fermele din Sicilia: violate, bătute şi exploatate. Cum a reacționat clasa politică românească?

„Mii de romance, victime ale sclaviei in Republica Italiana. Ce fac MAI, MAE si Ministerul Muncii? Ce face guvernul asa zis social democrat? Ce fac doamnele din Guvernul Romaniei? Ministerul Afacerilor Interne detaseaza resurse importante in sprijinul omologilor italieni pentru prinderea infractorilor romani.” - Raluca Turcan
The Observer: „Sclavele” românce de la fermele din Sicilia: violate, bătute şi exploatate. Cum a reacționat clasa politică românească?

Reportaj The Observer. „Sclavele” românce de la fermele din Sicilia: violate, bătute şi exploatate. Aproximativ 5.000 de românce lucrează sezonier la fermele din provincia italiană Ragusa, situată în Sicilia, al treilea mare producător de legume din Europa. Aici, până la 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în sclavie.

Potrivit organizaţiei pentru apărarea drepturilor imigranţilor, „Proxyma Association”, peste jumătate dintre femeile care lucrează în serele de aici sunt forţate să întreţină relaţii sexuale cu angajatorii lor, iar aproape toate lucrează în condiţii de muncă fortaţă şi exploatare cruntă. Nicoleta Boloş este una dintre ele. Românca le-a povestit jurnaliştilor de la The Observer, publicaţie săptămânală a ziarului britanic The Guardian, abuzurile prin care a trecut, scrie Gândul.
În ultimii trei ani, în fiecare noapte Nicoleta Boloş stătea trează până târziu, pe salteaua sa murdară în casa improvizată aflată în provincia Ragusa, Sicilia, aşteptând să audă sunetul unor paşi la uşă. Pe măsură ce orele treceau, se aştepta ca uşa să se deschidă, să audă clinchetul metalic al armei aşezată pe masa de lângă capul ei şi greutatea corpului angajatorului pe salteaua mizeră, lângă ea. Singurul lucru de care se temea mai tare decât de auzul paşilor fermierului, în faţa uşii sale, era pierderea slujbei. Aşa că a îndurat noapte după noapte să fie violată şi bătută, în timp ce soţul său se îmbăta până la inconştienţă, relatează povestea româncei ziariştii de la The Observer, publicaţie săptămânală a ziarului britanic The Guardian.„Prima dată, a fost soţul meu care mi-a spus că trebuia să fac asta. Că proprietarul serei care ne dăduse de muncă voia să se culce cu mine şi că dacă îl refuzam, nu ne-ar mai fi plătit şi ne-ar fi alungat de pe terenul său. Am crezut că era nebun, dar când l-am refuzat, m-a bătut. Mi-a spus că trebuia să fac tot ce îmi spunea şeful nostru pentru că era singura modalitate de a ne păstra slujba. La un moment dat, angajatorul nostru m-a ameninţat cu puşca. Mi-a spus că dacă aveam să mă mişc, o să îmi zboare creierii. Apoi a plecat”, povesteşte Nicoleta Boloş.

Prima reactie politica in cazul „sclavelor” romance de la fermele din Sicilia. 

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, cere ministrului de Interne, Carmen Dan, sa ceara identificarea cetatenilor italieni care gestioneaza retelele de sclavie, dupa aparitia in spatiul public a investigatiei jurnalistilor de la The Observer privind „sclavele” romance de la fermele din Sicilia care sunt violate, batute si exploatate pentru a-si pastra locul de munca.

„Vrem sa stim cate astfel de sesizari cu privire la tratamentul inuman si abuziv suferit de cetatenii romani au fost facute de ministrii romani de interne catre omologii din Italia si Spania”, a scris Turcan pe pagina sa de Facebook, punctand faptul ca detasarea de resurse importante de catre MAI in sprijinul omologilor italieni pentru prinderea infractorilor romani e un lucru bun, dar nu suficient.

„Mii de romance, victime ale sclaviei in Republica Italiana. Ce fac MAI, MAE si Ministerul Muncii? Ce face guvernul asa zis social democrat? Ce fac doamnele din Guvernul Romaniei? Ministerul Afacerilor Interne detaseaza resurse importante in sprijinul omologilor italieni pentru prinderea infractorilor romani.” a mai puncat Turcan.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: