ROMÂNIA BREAKING NEWS

România se bate cu SUA pe piaţa globală a produselor bio

În contextul unui consum local în creştere, dar încă insuficient, dar şi a lipsei produselor bio procesate fabricate în România, fermierii noşti sunt nevoiţi să exporte şi se întâlnesc astfel pe marile pieţe europene cu competiţia americană.

„România se bate cu SUA pe piaţa globală a produselor bioChiar dacă faţă de alte state europene România are o producţie redusă de produse vegetale ecologice, lipsa unităţilor de procesare o face un jucător important pe piaţa globală. Fermierii români rulează anual 250-270 de milioane de dolari, ţara noastră fiind „atât o piaţă de desfacere cât şi un competitor pentru SUA”, arată un raport al USDA citat de romaniabreakingnews.ro

Cererea de pe pieţele externe rămâne principalul motor al dezvoltării agriculturii economice din România, sector în care se rulează între 250 şi 270 de milioane de euro anual, potrivit unui raport al Departamentului pentru Agricultură al SUA (USDA), informează Economica.

În contextul unui consum local în creştere, dar încă insuficient, dar şi a lipsei produselor bio procesate fabricate în România, fermierii noşti sunt nevoiţi să exporte şi se întâlnesc astfel pe marile pieţe europene cu competiţia americană.

Piața produselor agricole ecologice cunoaște o creștere accentuată, deși rămâne la niveluri destul de mici față de potențialul României, este concluzia participanților la conferința „Agricultura biologică în România: un mare viitor?”, organizată de Camera de Comerţ Italiană pentru România, în colaborare cu Ambasada Italiei la Bucureşti, în cadrul Indagra. Pe de altă parte, consumatorii români asociază produsele alimentare bio cu prețuri mai mari, susțin jucătorii de pe piața de profil.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: