ROMÂNIA BREAKING NEWS

Românii din Italia, țintă pentru intimidări și amenințări? MAE Român reacționează față de incendierea autoturismelor unor români.

Românii din Italia, țintă pentru intimidări și amenințări? MAE Român reacționează față de incendierea autoturismelor unor români.

NOU ATAC asupra românilor din Italia. Încă o mașină a fost INCENDIATĂ la Roma. Ministerul Afacerilor Externe a INTERVENIT pe lângă POLIȚIA din ITALIA

Locuitorii cartierului roman Borghesiana, situat la periferia estică a capitalei Italiei, au fost treziți de zgomote puternice, în jurul orei 4.00 dimineața, potrivit site-ului RomaToday.it. Cinci autoturisme înmatriculate în România care erau parcate pe strada San Fili au fost incendiate, fiind distruse în totalitate.

În zonă era staționată și o mașină cu număr italian, dar vehiculul nu a fost incendiat.

Pompierii sosiți la fața locului nu au putut decât să constate pagubele, iar carabinierii au declanșat o anchetă pentru distrugere intenționată.

Ipoteza privilegiată de anchetatorii italieni este cea a unui act cu caracter rasist și xenofob comis de piromani împotriva comunității românilor din Italia.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la  incidentul care a avut loc în dimineața zilei de 1 martie 2015 în urma căruia cinci mașini  cu număr de înmatriculare românesc au fost incendiate pe o stradă din capitala Italiei.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale atât pe lângă comandamentul de pompieri din Roma, cât și pe lângă comandamentul central al carabinierilor din Roma, în vederea obținerii de informații oficiale referitor la circumstanțele producerii incidentului și a identității deținătorilor autovehiculelor incendiate.

Potrivit primelor date obținute, în afara pagubelor materiale, incidentul nu s-a soldat cu victime.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Roma, urmărește cu  deosebită atenție cazul, fiind în așteptarea unui răspuns oficial din partea autorităților locale.

Ministerul Afacerilor Externe constată că nu este pentru prima oară când are loc un astfel de episod în perimetrul capitelei italiene în care autovehicule cu numere de înregistrare românești sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea că asemenea acte ar putea avea și motivații de natură xenofobă.

Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe exprimă așteptarea ca autoritățile locale să investigheze cu maximă seriozitate incidentul produs în dimineața zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul săvârșirii unei fapte cu motivații xenofobe.

Cinci mașini cu număr de înmatriculare românesc au fost incendiate pe o stradă de la periferia de est a Romei.

Autovehiculele au fost stropite cu benzină și li s-a dat foc în același timp.

Martorii povestesc că pe stradă, se afla parcată și o mașină cu număr de Italia, care a scăpat neatinsă, ceea ce îi determină să creadă că ar fi vorba despre un act de rasism.

În urmă cu două săptămâni, o altă mașină cu numere romanesti a fost incendiată în același cartier.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Surse: mediafax.rob1.roevz.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: