ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ofensiva rusească! Omuleții Verzi la protestele din Chișinău și planurile de destabilizare a României…

„În scopul prevenirii intervenției României în potențialul conflict din Moldova, Moscova va înscena Bucureștiului o confruntare interetnică internă. Acest obiectiv poate fi atins odată cu activarea grupărilor radicale armate maghiare de pe teritoriul României, care au legături cu serviciile speciale din Rusia. Pe 2 ianuarie, publicația maghiară Hungarian Free Press a publicat un articol semnat de Christopher Adam cu titlui „Extremiștii maghiari planifică atacuri teroriste în România?”
Ofensiva rusească! Omuleții Verzi la protestele din Chișinău și planurile de destabilizare a României…

Nemulțimirea anumitor mase față de noua guvernare de la Chișinău, ridică mingea la fileul serviciilor rusești care au început deja aplicarea unui scenariu de deturnare a protestelor pașnice în violențe, dezordine și instabilitate. O fac cu ajutorul unor provocatori din transnistria și din Ucraina, cunoscuți pentru activități similare în Donbas, dar și prin intermediul anumitor ideologi, formatori de opinie și experți care știu a influența masele în situații de criză informează deschide.md, citat de romaniabreakingnews.ro.

Conform sursei citate, care declară că a intrat în posesia unei analize confidențiale care circulă în mediul corupului diplomatic acreditat la Chișinău, un grup de cetățeni ucraineni intenționează să intre pe teritoriul RM pentru acțiuni de deturmare a protestelor în violențe. Este vorba despre un grup de mercenari care luptă în estul Ucrainei și sunt ghidați de serviciile speciale ale Federației Ruse.

O altă categorie de persoane suspecte sunt protestatarii exponenți ai PSRM, care vin din regiunea transnistreană. Or conform politicilor regimului transnistrean, participarea acestora este posibilă doar cu acordul ”kgb al rmn”, patronat și el de către serviciile speciale rusești. Sursele Deschide.MD susțin că unul dintre acești provocatori ar fi Aurel Bucureanu, bărbatul care demonstrativ ar fi lăsat impresia că-l scoate pe Mihai Ghimpu din mâinile agresorilor adunțai miercuri la Parlament.El este locuitor al orașului Tiraspol, membru al grupului ”vreau să trăiesc în Moldova”. Organizația respectivă a făcut pe 1 decembrie un protest la ambasada RO, împotriva propagandei unioniste.

Bucureanu_il_ajuta_pe_Ghimpu

Bucureanu il ajuta pe Ghimpu (Deschide.md)

Același Bucureanu este observat și la intrarea Parlamentului, atunci când protestatarii agresivi forțau cordoanele de poliție pentru a pătrunde în sediu.

Bucureanu_la_intrarea_in_parlament (Deschide.md)

Bucureanu_la_intrarea_in_parlament (Deschide.md)

Alexei_kocikin_la_Parlamentul_RM

Alexei_Kocikin_la_Parlamentul_RM

Revenim la analiza confidențială: următorul element asupra căruia se atrage atenția în ea, este faptul că contingentul militar rus desfășoară exerciții militare frecvente, inclusiv pe timp de noapte și cu implicarea lunetiștilor.

Documentul subliniază și premizele de creștere a masei protestatare și înfiltrare a provocatorilor prin intermediul muncitorilor moldoveni din Federația Rusă. De asta s-ar ocupa omul de afaceri din FR, cu origini găgăuze, Iurii Iacubov. Or despre fluxuri masive de moldoveni care revin acasă în această perioadă, din Rusia, a vorbit și Renato Usatîi, acum câteva zile la emisiunea Politica de la Tv7.

Un alt capitol din document se referă la reanimarea formatorilor de opinie. Iar aici cap de listă este Mark Tkaciuk care, potrivit documentului, are o profundă experiență în materia manipulării maselor și organizării revoluțiilor. Pe 20 ianuarie, acesta a lansat un apel de mobilizare către ”colegii și susținătorii PCRM care cu adevărat cred în doctrina comunistă”. Mark Tkaciuk derulează acțiuni de coagulare a manifestanților în zona de nord a țării.

Analiza confidențială mai înștiințează că astăzi, la Chișinău, urmau să ajungă experții ruși Nicolai Staricov, Alexandr Prohanov, și Mihail Deleaghin, pentru a participa la ședința ”Clubului Izborsk”. Reprezentantul RM la acest club este Vladimir Bucarschi, director al centrului de analiză ”Evrazia inform”. Toți cei amintiți sunt susținători fideli ai regimului Putin, unii fiind activ implicați în susținerea ideologică a conflictului militar din Donbas.

În noiembrie, 2015, o delegație a RM și a a.n. rmn au participat la ședința aceluiași club, care a avut genericul ”Proiectul Eurasiatic al FR: șansele și amenințările” la care a participat și deputatul PSRM, Bogdan Țârdea. Același club îi are ca membri activi și pe cunoscuții ideologi Alexandr Dughin și Iurie Roșca.

Documentul face trimitere și la conferința interactivă care a avut loc ieri, 22 ianuarie, la sediul agenției Sputnik, unde s-a discutat situația politică din RM. Acolo, titulatură de expert din partea Rusiei a avut moldoveanul Iurie Nagherneak, cunoscut pentru tentativa de deturanare a alegerilor parlamentare din 2005, de către exponenți ai FR. La această videoconferință, Roșca declara că Chișinăul face jocul Statelor Unite și al Occidentului împotriva Rusiei. Politicianul – care este și jurnalist de formație – s-a arătat indignat de faptul că autoritățile moldovenești n-au permis, în ultimele zile, mai multor jurnaliști ruși să pătrundă pe teritoriul țării. El a subliniat că în nicio țară democratică nu se procedează într-un astfel de mod. Detalii: Roșca, fericit că stânga s-a unit cu dreapta și că Rusia ni-i prieten. 

Un alt eveniment despre care se pomenește în analiza ajunsă pe masa ambasadorilor, va avea loc pe 27 ianuarie. Organizația Clubul Format 3-A organizează o ședință cu participarea lui Pall Tamash, politolog, sociolog, director al Centrului de Politici Sociale din Budapesta, dar și un cunosscut promot al intereselor ruse. Subiectul ședinței va fi – oportunitatea integrării RM în UE, aspectele politicii integraționiste.

Vom aminti că o analiză recentă a grupului de experți Da Vinci AG, prognoza riscul unei lovituri de stat, inițiate de forțele pro-ruse sub coordonarea serviciilor speciale ale Rusiei.(Sursa: deschide.md)

Experții Da Vinci AG: Probabilitate mare de lovitură de stat în Moldova și de destabilizare a României

În Moldova persista riscul unei lovituri de stat, inițiate de forțele pro-ruse sub coordonarea serviciilor speciale ale Rusiei, arata o analiza a experților Da Vinci AG, potrivitUnian.

Destabilizarea situației din Republica Moldova ar putea escalada și duce la apariția unui centru regional de tensiune, care va include și o parte din regiunea ucraineană Odesa. De asemenea, din motive etnice, este posibilă încercarea destabilizării situației în România. Scenariul loviturii de stat din Republica Moldova poate repune pe tapet problema prezenței contingentului militar rus pe teritoriul Transnistriei și consolidarea prezenței acestuia”, potrivit analiștilor.

Raportul experților subliniază că, pe 20 decembrie 2015, la Tiraspol a sosit Gheorghi Meniailo, colaborator al Institutului de Studii Strategice din Rusia (RISI) cu scopul „activizării activității centrului Pruto-Nistrean al RISI”.

Aflat sub conducerea generalului Leonid Reșetnicov, acest institut a fost unul dintre autorii scenariilor privind anexarea Crimeei și ocuparea Donbasului. Pe 26 noiembrie, autoritățile moldovene au deportat un angajat RISI, Nikita Bondarev, iar pe 22 mai pe Serghei Mokșanțev, semn ca serviciul de securitate din Republica Moldova cunoaște activitatea subversivă a RISI.

În prezent, există toate semnele privind o pregătire a destabilizării situației din Republica Moldova, a loviturii de stat și înlăturării președintelui Timofti, urmate de alegeri anticipate în interesul forțelor pro-ruse”, susțin experții.

Aceștia mai cred că preocupările Chișinăului în legătura cu posibilitatea unei lovituri de stat sunt mari, având în vedere numărul impresionant de arme care au fost confiscate în toamna anului 2014, odată cu arestarea unor membri ai partidului pro-rus „Patria”, condus de Renato Usatîi.

Pe 13 ianuarie, Renato Usatîi a declarat, într-un mesaj video, ca sosește la Chișinău, fapt care este o dovadă directă a radicalizării situației critice din Chișinău. Să reținem că Usatîi are o poziție politică bună în Găgăuzia și există motive să credem că urmează o intensificare a mișcărilor separatiste în această zonă, cred experții Da Vinci.

Rusia a ales bine momentul pentru radicalizarea situației în Republica Moldova și eliminarea României din ecuație. Aproape toți jucătorii regionali majori au atenția deturnată spre probleme interne. UE, în special Germania, se confruntă cu o criză socială și politică legata de refugiați. Turcia se confruntă cu problema atacurilor teroriste, iar Ucraina este preocupată de negocierile cu Rusia privind Donbasul”, arată experții.

În același timp, Bucureștiul va fi ocupat cu extremiștii maghiari.

În scopul prevenirii intervenției României în potențialul conflict din Moldova, Moscova va înscena Bucureștiului o confruntare interetnică internă. Acest obiectiv poate fi atins odată cu activarea grupărilor radicale armate maghiare de pe teritoriul României, care au legături cu serviciile speciale din Rusia. Pe 2 ianuarie, publicația maghiară Hungarian Free Press a publicat un articol semnat de Christopher Adam cu titlui „Extremiștii maghiari planifică atacuri teroriste în România?”. Textul ne amintește că, la sfârșitul anului 2015, autoritățile române au arestat membrii organizației extremiste de dreapta HVIM, sub acuzația de pregătire a unui atentat cu bombă de Ziua Națională a României în orașul Târgu Secuiesc. Grupările naționaliste maghiare din România sunt în strânsă legătură cu Rusia, care sprijină activ separatismul maghiar în partea de est a Ucrainei”, spune articolul.

Experții atrag atenția că, în situația actuală, Ucraina ar trebui să fie pregătită pentru o eventuală încercare a Rusiei de a transfera trupe de asalt de pe teritoriul Crimeei în Moldova/Transnistria.

Totodată, Moscova are în vedere destabilizarea Moldovei la pachet cu o încercare de a declanșa o insurecție în sudul regiunii Odessa, care va oferi Kremlinului avantaje politice, militare și economice incontestabile pentru intensificarea în continuare a activității distructive în regiune.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / surse: deschide.mdPaginaderusiaru.davinci.org.ua

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: