ROMÂNIA BREAKING NEWS

Sub președinția României și a Sfântul Scaun, Conferință la Vatican despre politicile privind refugiații, organizată de IHRA

Sub președinția României și a Sfântul Scaun, Conferință la Vatican despre politicile privind refugiații, organizată de IHRA

„Ca organizație care se ocupă de istoria Holocaustului, IHRA știe foarte bine care sunt consecințele eșecului comunității internaționale de a răspunde eficient în situațiile de criză umanitară. Deși circumstanțele privind situația actuală a refugiaților sunt diferite, pot fi identificate unele paralele între tratamentul refugiaților atunci și acum, în special privind închiderea granițelor, creșterea xenofobiei, utilizarea discursului umilitor și dezumanizant”, a declarat președintele IHRA, Mihnea Constantinescu.

Acesta a mai declarat că își „exprimă „profunda îngrijorare privind starea refugiaților ce sunt nevoiți să părăsească țările răvășite de război, precum și față de tendințele de accentuare a antisemitismului, islamofobiei și a naționalismului de extremă dreapta”.

Peste 180 de experți și reprezentanți ai unor organizații internaționale implicate în problematica drepturilor omului și sprijinului umanitar pentru refugiați, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor partenere IHRA și reprezentanți ai Sfântului Scaun, participă la această conferința sub patronajul României.

Foto: Memorialul holocaustului din Bucuresti

RBN Press / București / 17.02.2017

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: