ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Regiunea Mării Negre este vitală pentru NATO” – Președintele Iohannis la Summitul NATO de la Londra

„Regiunea Mării Negre este vitală pentru NATO” – Președintele Iohannis la Summitul NATO de la Londra

Miercuri 4 decembrie a.c., preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, în a doua zi a Reuniunii NATO la Nivel Înalt de la Londra, ce se desfășoară în contextul împlinirii a 70 de ani de la fondarea Alianţei Nord-Atlantice, informează romaniabreakingnews.ro  Cu acest prilej, președintele român a declarat că:

,,Noi suntem de părere că este bine să începem o discuţie, un proces de reflecţie, dar sub conducerea secretarului general şi cred că în final asta va fi concluzia zilei de astăzi. Discuţii aşezate şi cred că foarte bune vom avea. Procesul de reflecţie asta urmăreşte, să găsim împreună strategia cea mai bună pentru NATO pe termen mediu şi lung, şi România este foarte hotărâtă să se implice mult în această discuţie”

Potrivit acestuia, regiunea Mării Negre este vitală pentru NATO şi a fost inclusă într-o strategie a Alianţei.

„Cred că voi găsi multă deschidere, fiindcă tot la iniţiativa noastră întreaga regiune a fost inclusă într-o strategie NATO special dedicată regiunii Mării Negre şi aici vom continua cu succes, iar în ceea ce priveşte Comandamentul de corp de armată în principiu la nivel militar această ofertă a României a fost acceptată, dar ştim că procesul de decizie încă nu este finalizat şi continuă. Noi suntem optimişti”, a adăugat Klaus Iohannis.

Amintim că anterior Președinții Trump și Iohannis s-au întâlnit în prezența Reginei Elisabeta a II-a și au avut dicuții protocolare.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: