ROMÂNIA BREAKING NEWS

Președintele, Premierul, șeful armatei și șefii serviciilor secrete române – Ședință la Cotroceni: EXTREMISMUL MAGHIAR și SITUAȚIA din UCRAINA

Presedintele Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu

Președintele Traian Băsescu a avut joi o ședință de lucru la Palatul Cotroceni cu premierul Victor Ponta, ministrul de Interne Gabriel Oprea și șefii serviciilor de informații, au informat surse oficiale. Cel mai probabil, principalele subiecte de discuție vor fi situația din Ucraina și chestiunea extremismului maghiar din țara noastră.

Această ședință se desfășoară după ce, cu o zi în urmă, premierul a anunțat că a transmis Președinției nota de informare redactată de Gabriel Oprea, referitoare la activitățile președintelui partidului de extremă dreaptă Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, pe teritoriul țării noastre care au avut „un impact în planul securității naționale și siguranței publice”, și i-a solicitat pe această cale să avizeze, în calitate de președinte al CSAT, concluziile și măsurile propuse în nota de informare.

Premierul a informat că Ministerul de Interne îl poate declara pe Vona Gabor persoană indezirabilă pe teritoriul României dacă președintele, în calitatea sa de șef al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, va aviza procedura.

Amintim că luni seară, câteva mii de maghiari au manifestat la Târgu Mureș, cerând autonomia Ținutului Secuiesc, precum și începerea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii. Cum o parte dintre protestatari erau extremiști, lucrurile au degenerat, și forțele de ordine au fost atacate cu pietre și petarde. Nu au lipsit nici sloganurile și manifestările anti-românești, la eveniment fiind prezenți și liderul partidului de extremă dreaptă Jobbik, Vona Gabor, extremiștii Gărzii Maghiare și cei ai Organizației 64 de Comitate. După manifestație, mai mulți politicieni, printre care și Traian Băsescu și Victor Ponta, au anunțat că se va interzice intrarea în țară a unora dintre extremiștii maghiari.

Șeful statului susține o conferință de presă la ora 18.30 în care probabil va anunța deciziile luate.

 

Sursa:epochtimes-romania.com

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.