ROMÂNIA BREAKING NEWS

O vizită istorică și în același timp politică! Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Chiril, vine la București

O vizită istorică și în același timp politică! Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Chiril, vine la București

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Chiril, va veni la Bucureşti în 27 octombrie, alături de patriarhii Bisericilor Ortodoxe din alte ţări ex-comuniste. Chiril şi ceilalţi patriarhi vor veni la Bucureşti pentru a participa la evenimentele dedicate Anului comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, dar şi aniversării a 10 ani de patriarhat ai Patriarhului Daniel. Informația este  confirmată de Victor Bănescu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, printr-o declarație la HotNews.ro, citat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patrierhiei Române, Vizita Patriarhului Chiril va avea loc în ziua când va fi sărbătorit Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, pe 27 octombrie. Aceasta este prima vizită a unui patriarh rus în România după Revoluţie.

Dealtfel purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a ținut să precizeze pentru Agerpres, că „Patriarhul Kirill și-a exprimat disponibilitatea de accepta invitația de a veni împreună cu ceilalți Întâistătători ai altor biserici ortodoxe din fostele țări comuniste. Aceștia au fost invitați în contextul Anului Comemorativ din Patriarhia Română dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului și al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Daniel. Vizita va avea loc și cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor — 27 octombrie”

Potrivit programului oficial al Patriarhiei, sâmbătă, 28 octombrie 2017, la Catedrala Patriarhală, va avea loc o slujbă de Te Deum, iar apoi va avea loc Şedinţa solemnă a Sfântului Sinod în prezenţa membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi a unor ierarhi ortodocşi din străinătate.

Este important de știut că Patriarhul rus a refuzat anul trecut să participe la Marele Sinod Ortodox din Insula Creta, anulând astfel eforturile altor conducători de Biserici Ortodoxe de a adopta un document istoric pentru cei peste 250 de milioane de credincioşi ortodocşi din toată lumea. Mesajul evanghelic al Marelui Sinod ar fi trebuit să marcheze regăsirea concordiei, pe fondul rivalităţilor politice şi teritoriale, ale celor 14 Biserici autocefale care formează „comuniunea ortodoxă”. A fost primul Mare Sinod Ortodox de la Schismă din 1054 dintre Roma şi Constantinopol. Patriarhul rus Chirill este una dintre cele mai influente personalităţi din Rusia, el fiind considerat un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Potrivit Gandul.info citat de romaniabreakingnews.ro, Patriarhul Kirill al Rusiei s-a remarcat de-a lungul timpului prin mai multe declaraţii controversate, unele care pot fi considerate de-a dreptul scandaloase. Cea mai recentă se referă la faptul că problemele mintale pot fi vindecate prin exorcizare şi că „scoaterea demonilor” din oameni ar putea chiar să aibă efect acolo unde tratamentele medicale eşuează.

Declaraţia capului Bisericii Ruse a stârnit multe controverse, mai ales că acesta a insistat că, în locuri în care specialiştii nu au succes, exorcizarea este o variantă potrivită care poate găsi leac problemelor mintale, susţin jurnaliştii de la RIA Novosti, citaţi de The Moscow Times.

Kirill susţine că psihiatrii se lovesc, de multe ori, de cazuri de tulburări psihice care sunt imposibil de explicat din punct de vedere ştiinţific, criticându-i, astfel, pe cei care văd exorcizarea ca pe o practică medievală, fără un corespondent în realitatea modernă.

Acesta i-a avertizat pe cei care văd „scoaterea demonilor din oameni” ca pe o metodă „neştiinţifică” să nu subestimeze puterea forţelor malefice, pentru că „oricine poate cădea victimă puterii demonilor, dacă nu rămâne sub protecţia Bisericii”.

„Oricine a participat vreodată la o ceremonie de exorcizare a fost martorul ritualului prin care preoţii reuşesc foarte des să înfrângă teribilele forţe ale răului”, a mai spus Patriarhul Kirill

Confirmare și de la Kremlin. Vizită cu acrodul lui Vladimir Putin.

Potrivit Qmagazin, citat de romaniabreakingnews.ro  surse diplomatice de la Kremlin au confirmat că Patriarhul Chiril I al Moscovei, care conduce Biserica Ortodoxă Rusă, cea mai mare biserică creștină a lumii, va veni la București din 26 până în 28 octombrie 2017. Potrivit aceleiași surse, faptul că la Kremlin se știe despre această vizită, arată nu doar dimensiunea spirituală a acestui moment, ci mai ales semnificația politică. Sursa indicată a arătat că președintele rus, Vladimir Putin, și-a dat acordul pentru această vizită, chiar dacă, oficial, puterea politică și Biserica din Rusia sunt separate și nu au relații de subordonare.

Gabriel NEGRUromaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: