ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ștergea din memoria românilor a trecutului! Pe cine supără Istoria românilor???

Ștergea din memoria românilor a trecutului! Pe cine supără Istoria românilor???

Elevii sunt invitați să-și anunțe părinții că, printr-o hotărâre plină de „patriotism“ și curaj, disciplina Istorie s-ar putea ca pe viitor să se numească Educație cetățenească.

Și, uite așa, ne-am întors victorioși la epoca fericită când Roller coordona manualul „Istoria R.P.R.“ – manual pentru învățământul mediu. „Fericita“ epocă în care tinerii erau îndreptați și îndrumați printr-un manual unic, la reinventarea istoriei potrivit cu noile interpretări de sorginte marxistă.

Mai este vreo diferență între atunci și acum? Da, este, atunci era Istoria Republicii Populare Române, astăzi se numește Istorie – clasa a XII-a.
Cu îndreptățire ne întrebăm a cui istorie?

În fapt, Istoria românilor a dispărut ca disciplină formativ în învățământul liceal. Tinerilor li se oferă o istorie care poate fi a oricui. Și este așa deoarece curricula este una singură pentru toate categoriile de școli.

Regresul este și mai mare pentru că se renunță definitiv la studiul Istoriei ca disciplină fundamentală, pe cale de consecință și la români și a lor istorie ca materie de studiu. Este o hotărâre fenomenală acum când ne apropiem de centenarul Marii Uniri!!!

Dacă la revoluție Istoria avea 3 ore pe săptămână, azi este o materie secundară, cu o singură oră pe săptămână și nu mai este materie obligatorie pentru bacalaureat.

Veniți elevi de azi, de mâine și dintotdeauna, veniți părinți, veniți profesori, veniți toți cei pentru care înseamnă ceva Istoria poporului nostru și minunați-vă de insulta adusă Istoriei naționale și eroilor care s-au jertfit de-a lungul veacurilor pentru ca românii să trăiască, să răzbească indiferent de vitregiile trecute sau prezente.

În zilele noastre a-ți iubi țara este aproape un delict! Cu cât uiți mai repede și mai ireversibil trecutul care-ți aparține, cu atât mai ușor îți pierzi identitatea.

Cine vrea să devenim ca popor o masă uniformă, cenușie, fără trecut, deci fără viitor? Stupida trufie de-a șterge din memoria oamenilor trecutul va duce mai devreme sau mai târziu la dispariția noastră ca neam.
Asta vrem?

Publicat de romaniabreakingnews.ro – autor/sursă: DINU C. GIURESCU

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: