ROMÂNIA BREAKING NEWS

China s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei! „Sistemul bancar chinez prețuieste relațiile cu băncile americane”

China s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei! „Sistemul bancar chinez prețuieste relațiile cu băncile americane”

Băncile chineze sunt integrate în economia mondială și prețuiesc relațiile cu băncile americane, așa că, de facto, s-au alăturat sancțiunilor financiare împotriva Rusiei, sustine Viktor Tarusin, directorul executiv al Consiliului de Afaceri Rusia-ASEAN,  într-un interviu cu revista „Kommersant-Vlast”, informeaza paginaderusia.ro citată de romanibreakingnews.ro.

„Băncile chineze nu doar ca au refuzat companiilor și persoanelor fizice din Rusia să acorde împrumuturi, dar i-au forțat pe clientii rusi să-si închidă conturile sau să le transfere în alte locuri”, – a spus Tarusin.

Experți intervievați de Kommersant-Vlast sustin ca cele două probleme majore ale activității economice ruso-chineze sunt lipsa de înțelegere a mentalității chineze și dorința cninezilor de a avea controlul afacerilor.

„În prezent, chinezii au început să ceară pachete de control în multe companii, mai devreme asta nu se intampla” – a declarat Maxim Sokov, CEO En +, vorbind despre una dintre operațiunile companiei. – Ei spun că sunt dispuși să investească, dar au nevoie de 50% plus 1 din actiuni. Prin urmare, 2015 a fost anul multor tranzactii esuate”.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: