Internetul nu este un mediu de comunicare atât de liber și sigur pe cât ne place să credem, iar un studiu realizat de Imperva Incapsula arată că, în anul 2015, doar 51,5% din traficul online era generat de oameni, iar restul de roboți virtuali. Totodată, studiul realizat pe un eșantion de 35.000 de website-uri mai arată că 29% dintre acești roboți sunt răi, iar 19,5% sunt buni.
Roboții buni sunt folosiți să colecteze informații pe care organizațiile le folosesc pentru strategii de marketing sau îmbunătățirea website-ului din punct de vedere tehnic, iar cei mai mulți roboți răi, denumiți de specialiști “imitatori”, au menirea de a ocoli sistemele de securitate a website-urilor.
Atenție unde ne lăsăm informațiile personale!
Psihologul Dan Ivănescu, președintele Asociației Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieții, consideră că românii ar trebui să fie mult mai atenți pe ce website-uri își lasă informațiile personale atunci când se înregistrează sau se abonează, întrucât acestea vor fi folosite, la un moment dat, împotriva lor. “Gândiți-vă doar că un sfert din traficul website-urilor este generat de roboți virtuali, care au ca singur scop distrugerea sistemelor de securitatea pentru furt de informații personale. Comiterea de infracțiuni cibernetice a devenit un fenomen răspândit peste tot pe planetă, iar aceastea se produc de cele mai multe ori pe website-uri populare, deoarece operatorii roboților răi preferă să se axeze pe public numeros și activ”, declară psihologul Dan Ivănescu.
Infracțiunile online au crescut odată cu vânzările online
Fenomenul infracțiunilor virtuale a crescut în același timp cu tendința oamenilor de a cumpăra online, iar numărul “imitatorilor” a crescut de la 19%, în 2012, la 24,5% în 2015, și continuă să crească în anii următori. Sfatul psihologului Dan Ivănescu pentru persoanele care obișnuiesc să cumpere de pe diferite website-uri este să învețe să fie precauți, așa cum sunt și în viața reală atunci când aleg persoanele de la care să cumpere. Deasemenea, specialistul îi sfătuiește pe români să se informeze mai bine cu privire la cât de securizat este acel website pentru tranzacții online înainte de a face cumpărături. (Sursă studiu: https://www.incapsula.com/blog/bot-traffic-report-2015.html)
Publicat de romaniabreakingnews.ro
[…] Psihologul Dan Ivănescu, președintele Asociației Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieții, consideră că românii ar trebui să fie mult mai atenți pe ce website-uri își lasă informațiile personale atunci când se înregistrează sau se abonează, întrucât acestea vor fi folosite, la un moment dat, împotriva lor. “Gândiți-vă doar că un sfert din traficul website-urilor este generat de roboți virtuali, care au ca singur scop distrugerea sistemelor de securitatea pentru furt de informații personale. Comiterea de infracțiuni cibernetice a devenit un fenomen răspândit peste tot pe planetă, iar aceastea se produc de cele mai multe ori pe website-uri populare, deoarece operatorii roboților răi preferă să se axeze pe public numeros și activ”, declară psihologul Dan Ivănescu. Fenomenul infracțiunilor virtuale a crescut în același timp cu tendința oamenilor de a cumpăra online, iar numărul “imitatorilor” a crescut de la 19%, în 2012, la 24,5% în 2015, și continuă să crească în anii următori. Sfatul psihologului Dan Ivănescu pentru persoanele care obișnuiesc să cumpere de pe diferite website-uri este să învețe să fie precauți, așa cum sunt și în viața reală atunci când aleg persoanele de la care să cumpere. Deasemenea, specialistul îi sfătuiește pe români să se informeze mai bine cu privire la cât de securizat este acel website pentru tranzacții online înainte de a face cumpărături. Sursa: romaniabreakingnews.ro […]