ROMÂNIA BREAKING NEWS

28 de ani de când braşoveanul Liviu Corneliu Babeş şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiană Braşov, în semn de protest faţă de regimul comunist

28 de ani de când braşoveanul Liviu Corneliu Babeş şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiană Braşov, în semn de protest faţă de regimul comunist

Braşov: Manifestări dedicate împlinirii a 28 de ani de la sacrificiul lui Corneliu Babeş pe pârtia Bradul din Poiană

Liviu Corneliu Babes

Împlinirea a 28 de ani de când braşoveanul Liviu Corneliu Babeş şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiană Braşov, în 2 martie 1989, în semn de protest faţă de regimul comunist, va fi marcată printr-o serie de manifestări care vor începe joi, la ora 11,00, cu o întâlnire la crucea de la baza pârtiei Bradul, urmată de o slujbă de pomenire la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din staţiune, potrivit Agerpres.

Două ore mai târziu, în sala de consiliu a Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Brasov-Decembrie 1989” va avea loc simpozionul „Imaginea Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi a revoluţionarului în societate”, urmat de lansările de carte „Revoluţie şi Memorie”, autor Elena Diaconu şi „Timişoara, preţul singurătăţii”, autori Titus Suciu şi Vasile Bogdan.

Manifestările sunt organizate de Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Brasov-Decembrie 1989”, Asociaţia „15 Noiembrie 1987” Braşov, Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi Centrul Regional de Comunicare şi Cercetare ’89 Braşov.
În ziua de 2 martie 1989, Liviu Corneliu Babeş, atunci în vârstă de 47 de ani, şi-a dat foc în timp ce cobora pe pârtia Bradul din Poiană Braşov purtând în mână un carton pe care scria: „STOP MORDER! Braşov= Auschwitz!”. Protestul său a fost făcut public mai întâi în străinătate de către turiştii străini care se aflau în acea zi în staţiune.

24 de ani de cand liviu corneliu babes sia dat foc pe o partie din poiana brasov ( foto BrasovulTau.ro )

Liviu Corneliu Babeş a fost comparat cu Jan Palach, studentul care şi-a dat foc, în anul 1969, în piaţa Wenceslas din Praga, în semn de protest faţă de invadarea Cehoslovaciei în anul 1968 de către trupe sovietice.
Liviu Corneliu Babeş a fost declarat erou martir în luna iunie 1997, iar o stradă din municipiul reşedinţă îi poartă numele. Autorităţile locale încearcă de câţiva ani să găsească fonduri pentru realizarea unui monument închinat lui Liviu Corneliu Babeş.

romaniabreakingnews.ro

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: