ROMÂNIA BREAKING NEWS

Senator Viorel Badea – Comunicat de presă privind mimarea de către Guvernul Ponta „a sprijinului” R.Moldova pentru aderarea la UE

,

Senatorul român Viorel Badea,  vicepreședinte al Comisiei românilor de pretutindeni, denunță refuzul majorității parlamentare, care susține Guvernul Ponta, de a sprijini direct R. Moldova în demersul de aderare la Uniunea Europeană. Concret, aceștia au respins în comisii dar și în plenul Parlamentului amendamentul propus în acest sens de către deputatul Gheorghe Ialomițeanu și senatorul Viorel Badea.

În comunicatul de presă primit la  redacția România Breaking News, se arată că  parlamentarii PNL au propus constituirea unui Fond, în valoare de 200 milioane lei,  aflat la dispoziția Guvernului Ponta destinat pentru „susținerea  eforturilor românilor de peste Prut  în procesul de aderare” și că „Victor Ponta ori nu știe, ori a uitat că și România a fost sprijinită până în anul 2007,  prin asistență tehnică și financiară, pentru a depăși dificultățile tranziției și a se apropia de Uniunea Europeană”, se mai arată în comunicat.

Redăm mai jos textul Comunicatului

Comunicat_De_Presa_Viorel_BadeaÎn dezbaterile asupra Legii bugetului de stat pentru anul 2015, atât în comisii, cât și în plen, majoritatea parlamentară care susține Guvernul Ponta a demonstrat din plin că sprijinul pe care îl acordă Republicii Moldova, în demersul său de aderare la Uniunea Europeană, este doar unul pur declarativ. 

Astfel, cu o majoritate greu de înțeles, parlamentarii puterii au respins amendamentul depus de către deputatul Gheorghe Ialomițianu și senatorul Viorel Badea prin care se propunea un sprijin direct pentru susținerea Republicii Moldova.

Parlamentarii PNL au propus constituirea unui Fond, în valoare de 200 milioane lei, care s-ar fi aflat la dispoziția Guvernului Ponta pentru a susține prin măsuri concrete eforturile românilor de peste Prut în a îndeplini exigențele impuse de aderarea la UE și a spori transferul de experiențe dintre București și Chișinău.

Victor Ponta ori nu știe, ori a uitat că și România a fost sprijinită până în anul 2007, prin asistență tehnică și financiară, pentru a depăși dificultățile tranziției și a se apropia de Uniunea Europeană.

Prin respingerea acestei propuneri, parlamentarii PNL consideră că Victor Ponta doar mimează că a învățat ceva din lecția dată de românii din afara frontierelor României în 16 noiembrie 2014.


Birou Senatorial Viorel Badea
Senator pentru românii din Europa și Asia
Membru al Delegației Permanente a Parlamentului României la APCE
Vicepreședinte al Comisiei românilor de pretutindeni
Tel/Fax: 0214142864

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: