ROMÂNIA BREAKING NEWS

Șeful serviciului secret al Armatei Române va fi schimbat

Șeful serviciului secret al Armatei Române va fi schimbat

Generalul Hapau, a fost pus sa aleaga intre demisie sau trecere in rezerva. Generalul Marian Hapau ar putea fi schimbat din fruntea Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA). Potrivit Romania Libera, acesta a primit un avertisment din partea fostului ministru al Apararii, Gabriel Les, dupa cum au declarat „Romaniei libere” surse din MApN.

Potrivit acestor surse, ministrul Apararii i-a cerut sa aleaga modalitatea in care sa se retraga de la sefia serviciului secret al Armatei: demisie sau trecere in rezerva. Motivul oficial pentru care PSD doreste schimbarea lui Marian Hapau din functie este implicarea sa in numeroase scandaluri de presa. „Romania libera” a scris pe larg despre ilegalitatile si abuzurile savarsite de acesta asupra unor ofiteri ai DGIA, care au refuzat sa satisfaca interesele gruparii conduse de Gabriel Oprea.

Cazul col. (r) Doru Paraschiv, caruia i s-a inscenat un incident de securitate si a fost trecut ilegal in rezerva, este de notorietate. Ministrul Les i-a reprosat  generalului Hapau ca aceste scandaluri afecteaza imaginea Armatei Romane.

Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA) este serviciul de spionaj al Armatei Române. A fost înființat la 1 iulie 1999 și este compusă din  Direcția Informații Militare și Direcția Siguranță Militară. Atribuțiile DGIA sunt: obținerea, prelucrarea, verificarea, stocarea și valorificarea informațiilor și datelor referitoare la factorii de risc și amenințările interne și externe, militare și non-militare, care pot afecta securitatea națională în domeniul militar și aplicarea măsurilor contrainformative și cooperarea atât cu serviciile/structurile departamentale naționale și de informații, cât și cu cele ale statelor membre ale alianțelor, coalițiilor și organizațiilor internaționale la care România este parte și asigură securitatea informațiilor clasificate naționale, NATO și UE la nivelul MApN.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: