ROMÂNIA BREAKING NEWS

România model de toleranță! Cea mai mare moschee din Europa creștina se ridică la București

România model de toleranță! Cea mai mare moschee din Europa creștina se ridică la București

Detaliile unui proiect urias, fara „propaganda fundamentalista”. Un centru cultural grandios se va ridica in inima Bucurestiului, pe o suprafata de 11.000 metri patrati. Edificiul va apartine Muftiatului Cultural Musulman din Romania, care a primit terenul prin Hotarare de Guvern, la finele lunii mai.

„Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitala europeana. Faptul ca terenul ne-a fost atribuit noua, comunitatii musulmane, de catre Guvern, vorbeste de la sine despre respectul si intelegerea etnica din Romania”, afirma muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor.

Terenul este situat pe Bulevardul Expozitiei din Bucuresti, langa Romexpo, si are o valoare de inventar de 17,2 milioane lei. Activul s-a aflat in administrarea Regiei Autonome de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat, fiind acum trecut in cea a Secretariatulu de Stat pentru Culte. In locul unui complex rezidential la care visau samsarii imobiliari, aici va fi construit un centru cu identitate spirituala, care are un scop bine definit. Pe langa moscheea pe care muftiatul o planuieste a fi cea mai mare dintr-o capitala europeana (exceptand Istanbulul), in centrul musulman vor functiona o biblioteca stiintifica in care sa se regaseasca publicatii autorizate, precum si sali de curs in care imamii sa predice invatatura Coranului, informeaza Adevarul preluat de româniabreakingnews.ro

Foto – Moschee din Istambul, cu titlu de prezentare, sursa:thomas-effinger.com

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: