ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul de Interne al R. Moldova: Crimele din 7 aprilie sunt investigate !

Ministrul de Interne Dorin Recean recunoaște că evenimentele din 7 aprilie 2009 au afectat imaginea ministerului pe care îl conduce. “A existat o decizie politică de implicare sau neimplicare a poliției atunci când a trebuit să intervină. Din acest motiv vom adopta o lege care să separe political de actul de poliție”, a declarat Recean în cadrul unei emisiuni la postul ProTV.

De asemenea, Recean a menționat că MAI investighează crimele din aprilie 2009. “MAI a transmis în procuratură 210 ore de filmări, au fost făcute 73 de cercetări interne, au fost identificate 108 persoane care aveau calitatea de banuit în acest caz, materialele au fost transmise procuraturii. Au fost chiar și condamnări, ce-i drept condiționate, însă condamnații nu se mai află in sistem”, a precizat ministrul.

În același context Recean a declarat că săptămânal primește rapoarte. “Aceste investigații se mișcă înainte. Nu pot să promit o dată limită, dar vă asigur că se află în atenția Ministerului de Interne. Aceste dosare sunt realizate împreună cu procuratura. Atunci cand va fi cazul, procuratura, împreună cu MAI, vor face declarații”, a adăugat acesta.

Moldova.ORG

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: