ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto/Video. România nu mai are două șosele spectaculoase! Are trei! Trans-Rarăul, a treia minune

Foto/Video. România nu mai are două șosele spectaculoase! Are trei! Trans-Rarăul, a treia minune

Transrarăul este șoseaua din munții Moldovei, care face legătura dntre Valea Bistriței, de la Chiril și Valea Moldovei, la Pojorâta. Drumul, extrem de spectaculos, care poate fi comparat cu Transfăgărășanul și cu Transalpina a fost deschis în urmă cu câteva zile.

Traseul mai este denumit și Drumul Comorilor, întrucât unul dintre punctele sale de atracție sunt Pietrele Doamnei, scrie radioiasi.ro, care mai specifică și faptul că una dintre legende spune că în 1541, domnitorul Petru Rareș și-ar fi găsit un loc în munții Rarău pentru a-și adăposti familia și o parte de avere de hoardele de tătari. Urmăriți de cotropitori, doamna Elena, soția lui Petru Rareș și fiul acestora s-ar fi refugiat într-o peșteră să se roage, iar stânci uriașe s-ar fi desprins și ar fi căzut peste locul în care se afla averea, îngropându-i și pe hoți, scrie radioiasi.ro.

Porțiunea de drum dintre Chiril și Rarău va avea un regim special de circulație. Drumul este marcat cu semne de circulație pentru un regim de viteză limitat la 30 de km/h, iar în condițiile în care este un drum cu o dificultate mare, urmează să mai fie montate o serie de elemente care să le indice șoferilor cum trebuie să circule pentru a fi în siguranță.

Video:Șoseaua alpină TransRarau (DJ 175 B) Peisaje absolut încântătoare: Giumalăul străjuiește drumul pe dreapta, pe stânga admirați culmile ascuțite ale martorilor calcaroși Adam și Eva, Pietrele Doamnei pe fundalul întreg al splendidei panorame.

Surse:Youtube-Suceava News Online,  svnews.ro prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: