ROMÂNIA BREAKING NEWS

Republica Populară a Ucrainei Subcarpatice și blegomania românească

Autor:  prof. dr. Adrian Botez

Iată ce citim , într-un ziar online, Universul românesc:

“În urma unui referendum, a fost fondată Republica Populară a Ucrainei Subcarpatice, stat care dorește desprinderea de Ucraina, în a cărei parte de vest se află. Mass-media europene au păstrat o tăcere profundă asupra acestui subiect.(…) Peter Gecko, prim-ministrul Republicii Ucraina Subcarpatică a declarat că dacă Guvernul de la Kiev nu va recunoaște independența noii Republici atunci prin efectele recentului Congres al Maghiarilor și al Rutenilor, Republica Ucrainei Subcarpatice își va declara independența. El spune: ”Noi am organizat deja un referendum pentru autodeterminare și am construit structurile noastre de putere. Cooperăm strâns cu Ungaria. În câteva zile vom demara o recunoaștere reciprocă între noi și republicile Lugansk și Donețk. Avem deja o Armată Națională care este foarte bine echipată, cu toate categoriile de armament. Putem, în orice moment, să deschidem un front.(…) Deocamdată Procuratura Ucrainei ne-a dat în judecată pentru separatism. Noi considerăm că Ucraina de azi nu mai corespunde timpurilor moderne și trebuie să devină un stat federal, să ne lase să ne construim propriul viitor și propria autodeterminare.

În al doilea rând, ucrainienii ne-au distrus din punct de vedere economic, și pe noi, ungurii, și pe ruteni. Ne-au distrus afacerile, ne-au închis magazinele, ne-au furat prin fraudă și aranjamente toate întreprinderile și fermele pe care le-am avut pe timpul comunismului. O gașcă de bandiți economici au pus mâna pe toate resursele țării noastre. Apoi ne-au disponibilizat în masă, ne-au transformat pe toți în șomeri și ne-au aruncat în mizerie. Nu mai avem nici un viitor. Ne vrem țara înapoi.” (Подкарпатская Русь заявляет о своих правах za Юрий Кондратьев, Правда, 9.06 2014, международная жизнь).

Ministrul de Interne al Ucrainei, tinichigiul armean Arsen Avakov (n.n.: “cozi de topor” și alogeni ticăloși, infiltrați până sus de tot, la conducerea țărilor europene – sunt PESTE TOT!), nu suflă nici el o vorbuliță despre noul stat. Avakov a publicat însă azi pe pagina lui din Facebook o notă intitulată ”Demnitate și lașitate” în care condamnă cu tărie gestul celor cîteva mii de militari ucrainieni care au dezertat din Armata Ucrainiană și s-au alăturat forțelor patriotice ruse din Donbass.Domnul ministru Avakov consideră că refuzul de a trage cu tunul în orașele și satele rusești și de a ucide cu mitralierele civilii ruși (inclusiv femei și copii) este pentru militarul ucrainian o dovadă de lașitate.

Să vedem dacă dl Avakov îi va trimite pe soldații ucrainieni să tragă cu tunurile și în orașele și satele maghiarilor din Ucraina Subcarpatică. Să vedem dacă domnia sa va scrie pe pagina sa din Facebook că militarul ucrainean va trebui să-i omoare și pe civilii ruteni și maghiari (inclusiv femei și copii) cu aceeași hărnicie cu care îi omoară pe rușii din Est.
Probabil că, după sistemul de repere al dlui Avakov, militarul ucrainian va trebui să dea dovadă de multă ”demnitate” și să omoare mulți civili în lunile următoare, când își vor declara independența republicile Odessa, Nikolaev, Harkov etc.
Deocamdată observ câteva lucruri absolut interesante, anume:

1. Mass-media europene (acelea libere) au tăcut mâlc în legătură cu declararea noii Republici Subcarpatice Maghiaro-Ruteană și nu au suflat un cuvințel în legătură cu ea.
2. Militarii ucrainieni au devenit peste noapte din ”cei mai săraci militari ai lumii” niște militari suspect de bine echipați cu de toate, inclusiv cu tancuri și rachete de ultim răcnet.
3. Deși Ucraina ocupă abuziv și ilegal 50.000 (cincizeci de mii) de kilometri pătrați de pământ moldovenesc pe care taie și spânzură ca la ea acasă pe toți cei ce gândesc și vorbesc moldovenește-românește, nici o voce de la București nu suflă nici un cuvințel. Dimpotrivă, pe posturile românești de televiziune apar niște mancurți jalnici de prin Odessa care spun la toți în românește ce bine le este românilor acum cu stăpânirea ucrainiană și ce rău va fi dacă vin rușii peste ei. În cazul acesta (al ipoteticei ”veniri” a rușilor) atunci va fi nenorocire, jale, prăpăd, ce mai!” – cf. Gh. Panaitescu, art. ÎN UCRAINA, DUPĂ DONEȚK ȘI LUGANSK, SE DESCHIDE UN AL TREILEA FRONT: REPUBLICA POPULARĂ A UCRAINEI SUBCARPATICE, în Universul românesc, din 9 iunie 2014.

…Ia te uită-ia te uităăă! “Amicii” noștri unguri, “dând-o în bară” (temporar! – așa zic ei!!!), cu Ardealul Românesc (în 15 Martie 1990), dar și cu Voivodina-post-yugoslavă (pentru că sârbii…nu sunt români! ), deși au făcut-o pe nebunii, și acolo, din toate puterile – au decis să-și impună nu “PUNCTUL de vedere” și nici “LINIA de vedere”, ci chiar…”SFERA DE PUTERE”, în Ucraina cea “mahalagească”, cea care este/a devenit, în urma evenimentelor (foarte stranii), din ultimele luni, un “sat fără câini”! Adică, și-a cam venit la…”origine”!

…Se pare (conform deducțiilor corecte ale lui Gh. Panaigtescu) că, între guvernanții alogeni ai Ucrainei și unguri există o complicitate mișelească: “Să vedem dacă dl Avakov îi va trimite pe soldații ucrainieni să tragă cu tunurile și în orașele și satele maghiarilor din Ucraina Subcarpatică. Să vedem dacă domnia sa va scrie pe pagina sa din Facebook că militarul ucrainean va trebui să-i omoare și pe civilii ruteni și maghiari (inclusiv femei și copii) cu aceeași hărnicie cu care îi omoară pe rușii din Est”.

…“Noi” înseamnă, în noua republică “popularo-PETICOASĂ” neo-stalinistă (extrasă din “cârpitura” de Ucraină-“Mahala”!), de fapt, o singură etnie-vampir: UNGURII! Să nu citiți altfel semi-adevărata formulare: “ucrainienii ne-au distrus din punct de vedere economic, și pe noi, ungurii, și pe ruteni”. “Rutean” este “numele care se dădea ucrainenilor din fosta Austro-Ungarie”.Evident că ungurilor de la Budapesta nu le pasă de ruteni (nici cât negru sub unghie!), ci de (firește!) UNGURII SEMĂNAȚI, STRATEGIC, ÎN UCRAINA! Și, firește, afirmația lui Peter Gecko, “primul-ministru al Republicii Ucraina Subcarpatică”, precum că “Avem deja o Armată Națională care este foarte bine echipată, cu toate categoriile de armament” este una perfect adevărată! Și de ce n-ar fi, atâta vreme cât ungurii din Ardealul valaho-românesc (zonă în care există “sat”, dar “câinii satului “ sunt, mereu, fideli de-ai vecinilor-“căpușari” și sunt și chiompi, de se uită nu la averile satului român, ci la semnalele languroase ale…”licuricilor”, mânca-i-ar purecii, și pe ei, de “câini chiompi”, dar și pe ei, de “licurici”!) au deja, LA VEDERE, zdravene FORMAȚIUNI PARAMI LITARE, tot așa, adică: “foarte bine echipate și cu toate categoriile de armament” (…”categorii” venite, semi-clandestin, prin VAMA BORȘ!)!!! Despre ele (despre formațiunile astea paramilitare ungurești!) noi am tot atenționat, de ni s-a dus “gura la urechi”! – …dar ce să te faci cu niște “câini” nu doar “chiompi”, dar și ciudat de …surzi?! Măi-măi-măi, câți handicapați morali mai duce gloaba asta de stat valah, în spinarea ei ferfenițită, de atâtea poveri, și năpaste, și grele batjocuri!!!

…Și credem, totodată, că ar cam fi vremea să lăsăm de-o parte, noi, românii, aerele astea de mimoze semicretine: “Nouă NU ne trebuie Basarabia…nouă NU ne trebuie Bucovina de Nord, nouă NUUU…NIMIC!”
De când, cum și de unde și până unde au avut (și continuă să aibă!) dreptul ucrainenii, la Maramureșul de Nord , la Basarabia de Sud, la Bucovina de Nord și la Herța?! “Ca urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov (1939), Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța au fost anexate de către URSS la 28 iunie 1940. După ce Basarabia a fost ocupată de sovietici, Stalin a dezmembrat-o în trei părți. Astfel, la 2 august 1940, a fost înființată RSS Moldovenească, iar părțile de sud (județele românești Cetatea Albă și Ismail) și de nord (județul Hotin) ale Basarabiei, precum și nordul Bucovinei și Ținutul Herța au fost alipite RSS Ucrainene. La 7 august 1940, a fost creată regiunea Cernăuți, prin alipirea părții de nord a Bucovinei cu Ținutul Herța și cu cea mai mare parte a județului Hotin din Basarabia.
În perioada 1941-1944, toate teritoriile anexate anterior de URSS au reintrat în componența României. Apoi, cele trei teritorii au fost reocupate de către URSS în anul 1944 și integrate în componența RSS Ucrainene, conform organizării teritoriale făcute de Stalin după anexarea din 1940, când Basarabia a fost ruptă în trei părți.
ÎNCEPÂND DIN ANUL 1991, ÎNTREGUL TERITORIU AL BASARABIEI DE SUD ȘI AL REGIUNII CERNĂUȚI A DEVENIT PARTE COMPONENTĂ A UCRAINEI INDEPENDENTE” – cf. wikipedia.
Deci, în ce privește Basarabia de Sud, Bucovina de Nord și Herța, nu e vorba nici măcar de “dreptul săbiei” (pe care-l tot flutură “unguro-attiliștii-arpadiștii” …cimpanzeici!) un drept care, într-o modernitate cu un minimum de bun-simț și cu o “scânteie”, măcar, de raționalitate, ar fi tratat drept ceea ce este, cu adevărat: “DREPT DE URANGUTANI”!), ci este un CADOU OTRĂVIT, făcut Ucrainei, întâi de către Stalin-1940 – și, apoi, după 1991 (după destrămarea URSS, prin evreul-agent C.I.A. – Mihail Gorbaciov!), de către iudeo-masonii care puseseră gabja pe “Maica Rusia”!
…Da, cât privește Maramureșul de Nord, avem de-a face cu o mică variațiune…complexă: o mișelie cehoslovacă, în combinație istorică, din nou, cu un rapt horthyisto-unguresc și, apoi, “cu Stalin și ceata lui” de “generoși dăruitori”, către “biata” Ucraină!

Așa că, dacă mai stăm mult “în fereastră”, precum fecioara din basmul despre Barbă-Albastră, sau dacă mai întârziem mult întru somnie, precum o “prințesă din pădurea adormită”! – vă asigur că n-o să vină nicio “soră Ana” să ne salveze, n-o să vină niciun “prinț îndrăgostit” să ne “ia în brațele-i drăgăstoase”, ci (cum altfel!) o să vină, mereu și numai ei – UNGURII (…cei “îndrăgostiți” numai și numai de fantoșa aia dementă a lor, numită “UNGARIA MARE”!)! Se vor întinde ungurii, mai mult ca sigur (hulpavi și nesătui, cum îi știm!), precum o caracatiță, sub protecția tăcerii (suspect de “discrete”!) a Uniunii Europene – din Maramureșul de Nord, până asupra Bucovinei de Nord și Herței!!!

Și o să schimbe tălâmbii de valahi, nu neapărat cei din din Basarabia de Sud ( este posibil ca aceștia să fie “vizați” [dacă este să ne gândim la “sferele de influență” viitoare] de către Rusia – “romanțe pentru mai târziu”!) – , dar, MAI MULT CA SIGUR, cei din Maramureșul de Nord, din Bucovina de Nord și din Herța – un stăpân-căpcăun, cu un alt stăpân-căpcăun și mai “bine dezvoltat”, nu-i fie de deochi!
…Și chiar vreți, frați români, să nu mai scăpați de bici și de înstrăinare? Voi, valahilor din burta “mahalalei” ucrainene, v-ați pierdut chiar de tot identitatea, și bunul-simț comun, și dorul de libertate?

…Și chiar nu mai vreți să scăpați de RUȘINEA TRĂDĂRII DE NEAM, voi, guvernanți și sereiști ai României îngrănițate?!

…Acum vreo 20 de ani, noi, subsemnatul (…de o naivitate duhnind/trăsnind a prostie, se vede bine treaba!), în loc să năzuim a o lua la sănătoasa, spre Vest, am luat decizia să mergem spre…Est! Căci frații basarabeni, nu-i așa, aveau nevoie de “apostoli români”, care să-i re-învețe limba valahilor și să-i trezească “din somnul cel de moarte”, al uitării românismului…nu-i așa? Ei, bine, NU-I! – și nici n-a fost așa:

a-pe de o parte, am constatat că românii din România îngrănițată au căzut într-un “somn de moarte”, cel puțin tot atât de…letal, cât și cei de dincolo de Prut (și, deci, am contra-decis că misiunea de re-romnânizare trebuie făcută și aici, “din Sătmar până-n Săcele”, și din Adjud până-n…Aiud!), pe de alta

b-privind noi, atât de-a lungul anilor, cât, mai cu seamă, zilele astea, la Antena 3, am auzit că basarabenii din zona Odessa (…și nu analfabeții, ci chiar o profesoară, cu numele de Zinai(u)da Pinteac, mi se pare!) au convingerea că, sub ucraineni, se poate trăi “ghinișor”, dar dacă vor veni rușii, “apoi, ne vor ucide până la unul”! Doamnă dragă, așa este: ucrainenii nu v-au ucis decât până la…DOI! Nefericiților și orbilor, care uitați cum UCRAINENII, IAR NU RUȘII, v-au scos, CU EXCAVATORUL, morții din morminte (stră-unchiului subsemnatului, mare pictor bisericesc și amic al Eminescului, Epaminonda Bucevschi/BUCESCU, ”găzduit” [“pentru vecie”, o fi zis el!] de țintirimul Cernăuților, ucrainenii i-au scos, CU EXCAVATORUL, ciolanele, i le-au azvârlit pe apa Ceremușului și, în locul rămas gol, au pus un bolovan, cu litere chirilice săpate pe el, ca să se creadă că, în Bucovina de Nord, n-au fost valahi NICI ÎN VIS!)…nefericiților și orbilor, care uitați câți dintre fiii și nepoții voștri au fost împușcați, în plină stradă, NU DE RUȘI, CI DE UCRAINENI, pentru că îndrăzneau să apere SFÂNTA LIMBĂ ROMÂNEASCĂ (…întrebați-l, în acest sens, pe Maestrul și Fierbintele/Nobilul Patriot – Poetul și ziaristul VASILE TĂRÂȚEANU!).

…Nu doream “să atentăm”, Doamne ferește (creând un nou precedent, după Kosovo, Georgia, Crimeea etc.), la “suveranitatea de stat a Ucrainei”! Dar ACEASTĂ SUVERANITATE, AZI, NU MAI EXISTĂ! (…și NU NOI suntem de vină, pentru dispariția ei!!!) – iar când se ivește pericolul ca hălci din Ucraina să fie smulse de șacalii-unguri, de pe lături, NOI NU ACCEPTĂM CA FRAȚII ROMÂNI, DIN MARAMUREȘUL DE NORD, DIN BUCOVINA DE NORD ȘI DIN ȚINUTUL HERȚEI, SĂ TREACĂ, DE SUB CNUTUL UCRAINEAN, ÎNTRU RĂSTIGNIREA UNGUREASCĂ!!!

…Firește, i-am vrea și pe cei din BASARABIA DE SUD mai dornici să scape de zdrențele ucrainene, și să redevină români…”întregi”, “îngrănițați corect” și conștienți de IDENTITATEA LOR REALĂ, luptând pentru REDOBÂNDIREA IDENTITĂȚII LOR REALE, iar nu râvnind numai până la gradul de…”ghinișor” (adică, DE-ABIA-SUPRAVIEȚUIRE-VEGETALĂ)!!!

…“Blegomania” guvernanților de la București pute (de-a dreptul!) a TRĂDARE DE PATRIE/NEAM/”NAȚIONALĂ”! Noi, alături de clujeanul prof. univ. dr. DAN BRUDAȘCU, de la Cluj, am propus, în mass-media și pe Internetul anilor trecuți, SANCȚIONAREA SPECIALĂ A TRĂDĂRII DE PATRIE/ NEAM/ “NAȚIONALE”! – dar subsemnatul nu cerem doar cu ex-patrierea/surghiunul vinovatului/vinovaților, cum dorește dl prof. univ. dr. DAN BRUDAȘCU (pentru că, dacă se uită faptele de CRIMĂ ÎMPOTRIVA NEAMULUI – …și românii au devenit, în ultimii 25 de ani, MAEȘTRI AI UITĂRII! – …nemernicul cel doar surghiunit se întoarce, ȘI TRIUMFĂ, ȘI-ȘI CONTINUĂ/AMPLIFICĂ ACTELE DE TRĂDARE!) – ci, în Duhul Hristosului Biciuitor al zarafilor – noi, subsemnatul, am propus excepția PEDEPSEI CU MOARTEA, PENTRU TRĂDĂTORII/”ÎNJUNGHETORUL PE LA SPATE”, DE NEAM ȘI DE ȚARĂ!!!

…Care va să zică: având în vedere că guvernanții (PÂRÂȚI a fi români!) și milițiano-securisto-sereiștii români, care se ocupă de Zona de Est (în speță, Ucraina și RUSIA!) nu numai că nu și-au făcut datoria introducerii de Duh VALAH, în zonele populate de valahi. din Ucraina (…prin presiuni diplomatice, pentru apărarea și sporirea numărului de școli în limbă română, pentru apărarea intereselor economice, cultural-spirituale și religioase, ale zonelor populate de valahi, din moși-strămoși! – … și pentru introducerea de abecedare, cărți de ISTORIE ADEVĂRATĂ ROMÂNEASCĂ etc.) – dar tac, “ca porcu-n păpușoi”, în ce privește PERICOLUL DE ÎNSTRĂINARE COMPLETĂ A VALAHILOR, DE NEAMUL ROMÂNESC și nici în ce privește PERICOLUL IMMINENT AL RAPTULUI UNGURESC, asupra zonelor valahe care, azi, încă sunt în cadrul acestui ZDRENȚĂROS GOLEM UCRAINEAN! Nu s-a făcut ABSOLUT NIMIC ESENȚIAL, la nivel prezidențial, parlamentar, guvernamental. sereistic, pentru protejarea și pregătirea moral-spirituală, culturală, religioasă, a acestor zone, pentru o (mai apropiată ori mai depărtată) viitoare integrare (absolut firească, spre plinirea Sfintei Dreptăți Dumnezeiești!), în GEOGRAFIA POLITICĂ ȘI SPIRITUALĂ ROMÂNEASCĂ!!!

Ca urmare, propunem Parlamentului României (dacă mai există, în el, măcar un fir de patriotism românesc!) votarea unei legi de CONDAMNARE LA MOARTE a vinovaților de TRĂDARE A INTERESELOR DE NEAM ȘI DE PATRIE – iar poporului român ÎI CEREM, SUB CRÂNCEN JURĂMÂNT/LEGĂMÂNT, să păzească, precum “ochii din cap”, ca ACEASTĂ NECESARĂ LEGE SĂ SE ÎMPLINEASCĂ! Acum, mai cu seamă, cerem să fie judecați TOȚI acei cercopiteci de guvernanți și de sereiști care au tăcut vinovat, asupra drepturilor, inalienabile, ale fraților noștri români, de a nu fi “mingi de ping-pong” ale hachițelor canibalice ungurești, dar nici ale cinismului Uniunii Europene (în frunte cu Germania!), prin care dizolvarea “mahalalei”-Ucraina a devenit posibilă!

… “Și acum priviți cu spaimă fața noastră sceptic-rece,
Vă mirați cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
Când vedem că toți aceia care vorbe mari aruncă
Numai banul îl vânează și câștigul fără muncă,
Azi, când fraza lustruită nu ne poate înșela,
Astăzi” …RUȘII “ sunt de vină, domnii mei, nu este-așa?
Prea făcurăți neamul nostru de rușine și ocară,
Prea v-ați bătut joc de limbă, de străbuni și obicei,
Ca să nu s-arate-odată ce sunteți – niște mișei!(…)
Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,
Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!”

(…pentru uitătorii de Patrie, de Neam, de Limbă și de Geniu al Logos-ului Neamului Românesc: sunt cuvintele Aminului-EMINESCU – din a sa Scrisoarea III…)

prof. dr. Adrian Botez

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.