ROMÂNIA BREAKING NEWS

Renato Usatîi, liderul opoziției pro-ruse din Republica Moldova, vede în succesul lui Băsescu, semnul iminent al colapsului statalității moldovenești

Renato Usatîi, llider al opoziției pro-ruse din Republica Moldova, în prezent primar al municipiului Bălți, cunoscut ca apropiat al cercurilor de putere din preajma Kremlinului și al serviciilor speciale ruse, care au stat în spatele ascensiunii finaciare și politice a acestuia, a comentat recent pe contul personal de facebook  despre întâlnirea fostului preşedinte al României Traian Băsescu cu jurnaliştii ruşi, la Chişinău.  

Pornind de la situația politică din Republicia Moldova, pe care Renato Usatîi a caracterizat-o la moment în termeni de politică eşuată a regimului de guvernare, vede în rating-ul de succes al lui Băsescu în Republica Moldova alături de ratingul lui Vladimir Putin, faptul că moldovenii au încredere doar în liderii străini, neautohtoni, ceea ce este un semn al colapsului iminent al statalității (Republicii Moldova n.r.)

„Ex-preşedintele României a încercat să arate mai galant, mai inteligent şi mai cosmopolit decât toți guvernanții la laolaltă, din ultimii zece ani. Şi i-a reuşit asta. Guvernanţii au făcut totul pentru ca ratingurile de încredere în ţara noastră să fie conduse de lideri străini. Unora le place Putin, întîlnirile cu care este unica resursă de popularitate pentru Dodon, altora – Băsescu, fostul preşedinte al României. Autorităţile Moldovei nu plac nimănui. Încă un indiciu al colapsului iminent al statalităţii”, a scris Renato Usatîi.

 

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: