ROMÂNIA BREAKING NEWS

Crimeea… în pas rapid spre ( ruperea) destramarea Ucrainei! „…în caz de destramare, Rusia este gata să lupte pentru Crimeea!” – oficial al guvernului rus citat de Financial Times

Crimea_in_Ukraine.svgCu fiecare zi ce trece, tensiunea în toată Ucraina este în creștere, pe lângă aceasta,  tensiunea din Crimeea a crescut și mai mult. După cum s-a afirmat  în Financial Times, citând o sursă a guvernului rus,

„Rusia este gata să lupte pentru Crimeea”.

 

„În cazul în care Ucraina se destramă, se va ajunge la război în Crimeea. Ucrainenii vor pierde, pentru că vom merge să ne projăm etnicii așa cum a fost în Georgia” – A fost citat un înalt oficial al guvernului rus. FinancialTimes

Nu trebuie să piardem din vedere faptul că aproximativ 60 % din populație este de etnie rusă în Crimeea, conform statisticilor oficiale.

În același timp, Atamanul  cazacilor  din Crimeea, Vyacheslav Bebnev a spus că în cazul în care situația din țară va continua să se deterioreze , cazacii vor prelua controlul organelor de aplicare a legii și a unităților militare din Sevastopol.

„Nu vom permite nimănui să împiedice dreptul locuitorilor Crimeei, de a profita de armele și echipamente militare, la fel cum opoziția în regiunile vestice ale Ucrainei a profitat.” , – A spus „șeful de trib” al cazacilor Vyacheslav Bebnev.

Anterior, purtătorul de cuvânt al parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov a declarat cu privire la posibilitatea de a separa regiunea de Ucraina în caz că continuă deteriorarea situației din țară:

„Poate cazul în care țara se prăbușește, se dezmembrează, iar asta deja se întâmplă , . . . ” – A spus Konstantinov .

http://photo.unian.netProtestatarii pro ruși din Simferopol au atârnat deja pe clădirea Consiliului Suprem de Crimeea steagul rusesc. Acțiunea a fost organizată de către organizațiile de cazaci pro-ruse.

Protestatarii au blocat intrarea principală a Parlamentului din Crimeea, astfel încât personalul Parlamentului a fost forțaț de împrejurări să părăsească locul de muncă prin ieșirile de urgență.

Surse: ft.com, rus-obr.ru,

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.