ROMÂNIA BREAKING NEWS

R.B.N. Press – Transmisie LIVE: Lansarea României Iubite a lui Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită

Miercuri, 15 octombrie 2014, are loc lansarea cărții ”România Iubită”, cel de-al doilea volum al deputatului Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită. Evenimentul se va desfășura de la ora 18.00 la Palatul Copiilor din București (Sectorul 4), Sala Mică. 

Redacția R.B.N. Press promovează transmisia Live de la România Unită aici: 

Interviul acordat de Bogdan Diaconu publicației Cuvântul liber din Târgu Mureș:

Suntem adepții unui naționalism modern, inteligent și realist

Cum s-a născut ideea Partidului România Unită?

Bogdan Diaconu – Romania Unita – Romania IubitaAm publicat în 2012 o carte intitulată ”România Unită”, în care observam că românii au fost dezbinați intenționat de clasa politică, pentru a se împiedica o reformă reală a societății și pentru ca energiile creative și constructive ale națiunii să fie risipite în conflicte interne. Am arătat încă de atunci că nu vom reuși să ne luăm țara înapoi dacă ne lăsăm asmuțiți unii împotriva altora, o categorie socială împotriva unei alte categorii sociale, în loc să căutăm rădăcina răului și să o smulgem. Atunci am dat glas pentru prima oară nevoii de a construi ceva nou, care să-i unească pe români în jurul unui ideal național autentic și modern, în loc să urmeze partidele vechi care practică o luptă de clan între tabere care fac la fel de mult rău țării indiferent care ajunge la putere.

Ce aduce nou Partidul România Unită, față de alte partide?
În Partidul România Unită se implică oameni care cred în ceva, în valorile acestei națiuni, în capacitatea sa de a-și construi un viitor și care prețuiesc ceea ce este românesc. Cred că aceasta este marea deosebire, pentru că în restul partidelor poți găsi doar oameni care își urmăresc diferite interese, dar care nu cred în nimic, motiv pentru care se sucesc de la un an la altul și de la un ciclu electoral la altul după cum le dictează interesele. De exemplu, și PSD critica extremismul maghiar înainte de alegerile din 2012, dar după s-a împăcat foarte bine cu UDMR la guvernare și o face și în continuare fără scrupule. Ceea ce înseamnă că acest partid nu crede în nimic, ci doar își alege anumite teme din oportunism. Eu am fost împotriva UDMR și a tuturor formațiunilor maghiare extremiste și înainte de a fi deputat, și după, indiferent de conjunctura politică și de interese. De fapt, eu fac acest lucru și am în mod constant poziții împotriva înstrăinării Transilvaniei din 2010. De atunci, lucrurile au degenerat periculos în direcția autonomiei maghiare, din păcate.

De ce l-ați ales pe Vlad Țepeș ca blazon al partidului?
Marele domnitor întruchipează idealurile de justiție socială și de neatârnare ale poporului român, iar imaginea sa a fost pe nedrept pătată de interpretări fictive sau răutăcioase, profund nedrepte. Asocierea PRU cu imaginea lui Vlad Țepeș reprezintă și un demers în a restabili un adevăr istoric despre acest domnitor care a trecut prin încercări crâncene, dar care ne-a demonstrat că intransigența față de hoție și față de cuceritori dă roade. Ce este șocant la istoriografia europeană e faptul că numele cuceritorilor rapace care au produs imensă suferință popoarelor lumii sunt pomenite cu o aureolă de glorie, în timp ce un domnitor care își apăra sărăcia și nevoile și neamul, precum Vlad Țepeș, este diabolizat. În felul acesta, am ajuns să glorificăm nedreptatea și forța folosită împotriva nevinovaților, dar să condamnăm autoapărarea și salvarea identității unui neam. Acest lucru se poate și în interpretarea greșită a Revoluției din 1948-49. Kossuth ar fi, cică, marele erou, numai că el a vrut subjugarea românilor și chiar exterminarea lor pe propriile lor pământuri, precum și a altor națiuni din cuprinsul Imperiului de atunci, Avram Iancu este, însă, vinovat pentru că a vrut să-și apere neamul. Pe 6 octombrie, la Arad, UDMR a comemorat faptele de așa-zisă vitejie ale celor 13 generali maghiari (deși nu erau toți maghiari, unii erau mercenari) care au luptat pentru ca Ungaria să supună națiunile din preajmă și să le transforme în pașalâcuri ale Budapestei. Istoria este falsificată sub ochii noștri chiar la noi în țară, iar noi ne propunem să corectăm acest lucru. Vlad Țepeș nu este, așadar, doar un simbol al dreptății, ci și o indicare a faptului că ne vrem istoria înapoi, o istorie adevărată în care cei care își apără ființa națională au dreptate să facă acest lucru, iar cei care au încercat să ne anuleze ca neam să primească eticheta cuvenită, de criminali. Avem în Transilvania foarte multe monumente închinate criminalilor care au luptat împotriva românilor și a României, de la Albert Wass la Batalioanele Secuiești ale morții. Cum putem să tolerăm acest lucru? Dacă ne uităm istoria, o să uităm și cine suntem și ce avem de apărat și de păstrat.

Ați înființat la începutul acestei săptămâni Filiala Mureș a PRU. Care sunt impresiile despre această zonă?
Am făcut un turneu de 2 zile în Mureș, Brașov și Prahova, alături de colegii mei Vlad Hogea (prim-vicepreședintele PRU), Horațiu Șerb (secretar general adjunct), George Roncea (vicepreședinte) și Ana Maria Savu. Mă bucur că am găsit și în Mureș (unul dintre centrele vitale ale naționalismului românesc) patrioți adevărați, dedicați idealurilor naționale și foarte conștienți de provocările cu care ne confruntăm din partea extremismului maghiar. Lansez, cu această ocazie, o invitație deschisă către organizațiile cu care ne-am întâlnit la Târgu Mureș să vină alături de Partidul România Unită, pentru a apăra ființa națională și a stopa maghiarizarea Transilvaniei. Mă refer la Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș, condus de avocatul Ioan Sabău-Pop, la Uniunea Vatra Românească, aflată sub îndrumarea ing. Florin Oproiescu, la Asociația „Avram Iancu” și la președintele acesteia Ioan Berța, și, nu în ultimul rând, la Despărțământul Astra.

Cum vrea Partidul România Unită să schimbe fața României?
Ne bazăm acțiunea politică pe identificarea celor patru crize adevărate care au lovit România: criza morală, de identitate, criza demografică și, ca o consecință a primelor trei, criza economic, precum și pe consolidarea pilonilor care susțin o națiune: educație, sănătate și siguranța cetățenilor. Doctrina noastră este național-democrată, pe urmele marelui Nicolae Iorga, și în acest sens ne deosebim de tot ceea ce există astăzi pe eșichierul politic românesc. Avem de apărat Transilvania de extremismul maghiar, dar și de realizat reîntregirea României prin reunificarea celor două state românești despărțite artificial de o graniță conjuncturală inventată pentru a slăbi neamul românesc. Propunem un suflu nou în politică, oameni noi, respectul tradiției, credința și valorile strămoșești ca bază de acțiune și de construcție politică.

Cum se raportează PRU la apropiatele alegeri prezidențiale?
Oricine ar câștiga aceste alegeri, România le va pierde cu siguranță pentru că actualii candidați cu șanse sunt reprezentanții unor tabere cu interese precise și deloc favorabile țării. Interesele personale și de grup nu au cum să genereze un președinte pentru România, oricine ar câștiga va fi președinte pentru cei care l-au susținut direct, l-au ajutat și l-au sponsorizat. Atât. Îi îndemn de aceea pe română să meargă la vot ca să diminuăm riscul ca votul lor să fie furat, dar să-l anuleze scriind Vlad Țepeș pe buletinul de vot, pentru a arăta clasei politice că a venit vremea pentru o altfel de raportare la această țară.

Cum definiți naționalismul PRU?
Suntem adepții unui naționalism modern, inteligent și realist, nu dorim nici izolarea României, nici adversități cu alții, dar nici nu putem permite să fim călcați în picioare și transformați într-o colonie economică, socială sau de altă natură. Ne afirmăm dreptul la identitatea românească inclusiv în cazurile pe care anumite cercuri de influență străină insistă să le acceptăm, cum ar fi căsătoria homosexualilor, lucru pe care PRU îl respinge ferm ca un atac la valorile și bunul simț al neamului nostru. Protecționismul economic este un principiu la care ținem mult, îl practică de altfel și țările care ne vor critica primele în momentul în care noi îl vom pune în aplicare, pentru că România este tratată ca o țară de mâna a doua și i se impun lucruri pe care alții le evită fățiș, cum de exemplu renunțarea la capitalul autohton și dependența economică totală de importuri. Nu putem fi o țară puternică dacă noi nu mai producem nimic ci importăm scump mărfuri de proastă calitate, așa cum se întâmplă în prezent! Naționalismul nostru este ceva firesc: avem o țară și vrem să o mai aibă și copiii, și nepoții noștri. Pe cine deranjează acest lucru înseamnă că ne-a pus gând rău, și nouă, românilor, și acestei țări construite cu sânge.

Ce mesaj le transmiteți mureșenilor?
Am un mesaj special atât pentru mureșeni, cât și pentru românii din Harghita și Covasna și, în general, pentru cei care locuiesc în Transilvania și se confruntă cu un proces asiduu și pervers de maghiarizare. Nu vom permite Ungariei să pună mâna pe pământul românesc și nici nu vom lăsa UDMR sau alte formațiuni maghiare să dicteze politica de la București împotriva intereselor naționale. PRU își asumă ca obiectiv oprirea iredentismului maghiar și apărarea Transilvaniei de avansurile nepermise ale Budapestei care sprijină formațiunile maghiare din România pentru a nega dreptul românilor de a trăi în propria lor țară. Toată această creștere a agitației autonomiste are loc, nu întâmplător, într-o perioadă tulbure în care Rusia încearcă să-și extindă zona de influență, iar Budapesta lui Viktor Orban este parte din acest proces. De aceea, acțiunile UDMR și ale celorlalți agenți de influență ai Ungariei sunt o amenințare la adresa securității naționale, pentru că reprezintă încercări ale Moscovei de a destabiliza România din interior prin coloana a V-a a extremismului maghiar. Atragem atenția mereu asupra acestui lucru și vom acționa și politic cu fermitate, pentru a opri acest flagel.

Care este cel mai important lucru pe care ar trebui să îl facă românii în acest moment în care vremurile sunt atât de potrivnice binelui lor?
Cel mai important lucru este să ne iubim și să ne respectăm țara, precum și să ne cunoaștem și să ne apărăm valorile naționale, pentru că numai astfel vom rezista asaltului celor care ne vor împărțiți, sfărâmițați și neputincioși și care vor să ne cumpere pe nimic sau, dacă se poate, să ne ia pe gratis cu totul. Întâi este cultura și apoi civilizația. Dacă nu ne apărăm cultura și identitatea, nu vom rezista nici ca civilizație, pentru că presiunile sunt imense în sensul dezbinării și supunerii. Dacă nu ne iubim limba strămoșească, cultura și credința, nu vom mai fi o națiune, ci o populație ușor de supus și de manipulat conform unor interese străine de binele poporului român. Așadar, ancorarea în tradiție și în identitatea românească nu e opțională, nici un moft pentru timpul liber, ci o necesitate a supraviețuirii noastre ca neam pe aceste meleaguri.

Interviu realizat de Mariana Cristescu / Cuvantul liber, Targu Mures

Sursa: Romania Unita Info

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.