ROMÂNIA BREAKING NEWS

Chișinău și Cernăuți, două inimi românești s-au înfrățit oficial cu ocazia Sărbătorii Hramului Capitalei R. Moldova

Cu ocazia Hramului capitalei R. Moldova, primarul capitalei Dorin Chirtoacă a semnat un acord de înfrățire a Chișinăului cu orașul românesc din Ucraina, Cernăuți.

„Această înfrățire are loc în mod simbolic în Piața Marii Adunări Naționale, în prezența dacilor și romanilor, primii soldați ai Uniunii Europene. Este o înfrățire de suflet și de sânge, pentru a depăși obstacolele în calea integrării europene”, a declarat Dorin Chirtoacă, precizând că este sigur că, peste zece ani, Chișinăul, Kievul și Cernăuțiul vor fi parte a Uniunii Europene, împreună „cu toate națiunile care trăiesc în pace și prosperitate”.

La rândul său, primarul de Cernăuți, Olexei Kaspruk, le-a urat Chișinăului și locuitorilor capitalei un cer senin, pace și prosperitate.

După înfrățirea celor două orașe, primarul capitalei a ținut o „pledoarie pentru pace”, cum și-a numit el discursul.

„Trebuie să fim, în aceste zile, alături de frații noștri din Ucraina care luptă și pentru libertatea noastră. E o mare durere faptul că Kremlinul, Vladimir Putin, și-a permis să ridice mâna asupra fraților de sânge și de credință. Federația Rusă a semănat doar războaie în ultimii 70 de ani”, a declarat Chirtoacă în discursul său.

Edilul capitalei a precizat că, în acest an, sărbătoarea dedicată hramului orașului nu se va încheia cu un foc de artificii.

„Este un semn de solidaritate. Nu vom avea focuri de artificii, atâta timp cât va fi război”, a explicat oficialul.

Sursa:National.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.