ROMÂNIA BREAKING NEWS

Păstorii au renunțat la protestul inițiat azi în fața Parlamentului

Păstorii au renunțat la protestul inițiat azi în fața Parlamentului

ciobani_protest_Parlament

Crescătorii de animale au renunțat la protestul început la ora 13:00, în fața Parlamentului, după ce Guvernul a promis că va cauta o soluție tehnică și legală pentru modificarea actului normativ care reglementează perioada și zona de pășunat și numărul de câini aferent turmelor.

Legea vânătorii trebuie modificată, spun crescătorii de animale, care au ieșit cu miile, astăzi, în stradă, cerând abrogarea articolelor care nu le mai dau voie să scoată animalele la păscut în timpul iernii și le limitează numărul de câini pe care-i pot folosi la stâne.

„Să fie suspendate acele două-trei articole, care ne îngrădesc, o dată, dreptul la proprietate, pe de altă parte, ne îngrădesc numărul de câini în zonele care sunt, și anume, munte, deal, câmpie, iar faptul că încearcă să ne aresteze la domiciliu, începând din 4 decembrie până în 24 aprilie, mie mi se pare că este o aberație și un abuz din partea parlamentarilor care s-au ocupat de această lege”, a spus un oier.

Furioși, protestatarii au rupt cordoanele de jandarmi și au pătruns în clădirea Parlamentului.

În cele din urmă au reușit să stea de vorbă cu președintele Senatului și cu membrii Comisiei de agricultură din Camera Deputaților, care le-au promis că modificările cerute vor fi adoptate printr-o ordonanță de urgență, pe care o va adopta Guvernul.

Această soluție nu este, însă, legală, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

„O modificare simplă printr-o ordonanță de urgență nu poate avea loc, deoarece este vorba de o lege pe care a inițiat-o Parlamentul și, în consecință, Guvernul nu poate face modificări de urgență pe aceste legi, care au intrat în vigoare pe această cale. Vor avea loc la nivelul Ministerelor Agriculturii și Mediului întâlniri între delegațiile protestatarilor, ciobanilor, și secretarii de stat din ministerele respective, pentru a analiza care pot fi soluțiile. Dar trebuie găsită acea soluție tehnică și legală care să poată mulțumi pe toată lumea”, a afirmat Dan Suciu.

După această promisiune, crescătorii de animale au renunțat la protest și au părăsit Parcul Izvor, unde și-au susținut revendicările mai bine de cinci ore.

Redacția RBN Press,  amintește ca azi, Ciobanii Români au luat cu asalt Pralamentul României, vezi: Video: Cinste Ciobanului Român! Asalt la Parlamentul României– protest de amploare împotriva atacului la tradiția milenară a poporului român.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: