ROMÂNIA BREAKING NEWS

Oficialii rușii apreciază produsele din R. Moldova și regretă decizia lui Putin

Produsele alimentare din R. Moldova, în special fructele, sunt de o calitate bună și vor fi la mare căutare pe piața rusească, dacă va fi anulată interdicția la importul acestora în Federația Rusă.

Acestea sunt opiniile reprezentanților rețelelor comerciale și angrosiștilor din Federația Rusă care au fost comunicate specialiștilor din cadrul Proiectului pentru Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED). Discuțiile au avut loc cu ocazia expoziției internaționale „World Food Moscow” care a avut loc în capitala Rusiei, Moscova.

Specialistul în marketing al ACED, Adrian Cojocaru, care a asistat participanții moldoveni la expoziție, a spus că în mediul de afaceri din Rusia există o percepție generală pozitivă despre produsele din R. Moldova. „Merele noastre au fost vedetele show-ului. Toată lumea le fotografia și le gusta. Cei mai mulți vizitatori la standul moldovenesc erau oameni de afaceri ruși. Ei nu sunt deloc încântați de faptul că pe moment nu le pot importa direct din Republica Moldova”, a declarat Adrian Cojocaru.

Și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, s-a arătat încântat de prezența reprezentanților R. Moldova la expoziție. „Țin să le mulțumesc partenerilor de la USAID care ne-au sprijinit în amenajarea standului Republicii Moldova de la expoziția World Food Moscow. Fără falsă modestie, trebuie să recunoaștem că a fost unul din cele mai atrăgătoare standuri ale expoziției”, a afirmat Bumacov. Evenimentul a avut loc în perioada 15-18 septembrie curent.

Sursa: ziarulnational.md

Foto: Standul R. Moldova la Târgul World Food Moscow