ROMÂNIA BREAKING NEWS

Noi probe video cu președintele Dodon, când cere federalizarea RM dorită de Moscova: „Așa mi-a dictat Kozak”

Noi probe video cu președintele Dodon, când cere federalizarea RM dorită de Moscova: „Așa mi-a dictat Kozak”

Au apărut noi probe cu președintele Republicii Moldova – Igor Dodon când dictează lui Serghei Iaralov un apropiat al liderului democrat Vlad Plahotniuc formularea „federalizării” pentru documentul public. Potrivit publika.md, în înregistrarea video, președintele Igor Dodon spune: „așa mi-a dictat kozak. Eu i-am spus hai să scrim deodată direct federalizare”, 

Acesta repetă de câteva ori că totul este coordonat cu Kozak, iar prevederile exacte urmau să se conțină în anexa secretă la documentul de formare a alianței. 

DODON: Eu cred că noi trebuie să semnăm cu Plahotniuc un acord confidențial, să scriem: Dodon Igor și Plahotniuc Vldimir și pe fiecare pagină de semnat. Și noi trebuie să-l semnăm confidențial și la final trebuie să fie trimitere că în privința punctelor cutare și cutare, în documentul public, va fi următoarea formulare, avem un singur punct, pe lângă ministere. Și iată care e formularea: de întreprins eforturi comune pentru reîntregirea țării, în baza acordării regiunii transnistrene a unui statut special în componența Republicii Moldova, care prevede ample atribuții legislative și executive în domeniile politic, economic și social-cultural. Kozak așa mi-a dictat, când i-am spus că nu putem scrie federalizare. Îmi pare că e bine.

IARALOV: Eu aș lăsa pur și simplu – statut special…

DODON: Serioga, asta e principial, eu doar nu… Și acolo unde am scris negocieri trilaterale, adaugă: în scopul păstrării relațiilor comercial-economice cu Federația Rusă și cu țăriile CSI. E logic. Scrie. Și lasă cum am scris de la început despre sistemul proporțional (de vot). Asta e coordonat deja – către următoarele alegeri parlamentare de discutat posibilitatea schimbării sistemului de vot în proporțional. Punct. Asta e coordonat cu Kozak.

IARALOV: Igor, tu ai coordonat cu Kozak cuvântul schimbat federalizare. Înseamnă că și acest punct se schimbă. Noi vom demonstra că acest lucru nu e în avantajul tău, vei vedea.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: