ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tragedia din Ucraina: Cum arată și ce poate face racheta de tip Buk care a doborât avionul Malaysia Airlines (imagini)

Racheta Buk, care, potrivit unui consilier din Ministerul ucrainean de Interne, a doborât avionul care s-a prăbușit în estul Ucrainei, face parte dintr-un sistem de tip sol-aer și este destul de mare și puternică încât să doboare aeronave mari dintr-o singură lovitură.

Racheta Buk, cunoscută în Occident drept SA-11 sau SA-17, este o rachetă de mari dimensiuni care se lansează de la sol și care poate atinge o altitudine maximă cuprinsă între 11.000 și 25.000 de metri, în funcție de versiune, relatează International Business Times.

Ghidată de o stație radar aflată la sol, este suficient de mare pentru a doborî aeroanave mari dintr-o singură lovitură.

O baterie de rachete Buk constă în două transportoare și un lansator. Un lansator de tip Buk poate trimite rachete la 25 de kilometri altitudine și pe o distanță de 42 de kilometri.

Racheta Buk este folosită atât de forțele armate ruse, cât și de cele ucrainene, mai scrie IB Times, care precizează că în aceste momente, însă, nu se știe dacă separatiștii proruși din estul Ucrainei aveau aceste rachete în dotare sau le-au fost date.

539px-Buk-M1-2_9A310M1-2

Surse: mediafax, en.wikipedia.org

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.