ROMÂNIA BREAKING NEWS

Români de excepție! La Olimpiada Internațională de Științe din Daegu – Corea de Sud, a fost premiat tot lotul de elevi români participanți

Români de excepție! La Olimpiada Internațională de Științe din Daegu – Corea de Sud, a fost premiat tot lotul de elevi români participanți

intregul_lot_al_romaniei_premiat

Elevii români continuă să obțină performanțe cu totul deosebite la multe competiții internaționale. Este și cazul lotului de elevi români care au participat la la a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe din Coreea de Sud, unde au câștigat cinci medalii de argint și o medalie de bronz.

Competiția olipică s-a desfășurat în perioada 2 – 11 decembrie, în orașul Daegu din Corea de Sud. Medaliile de argint au fost cucerite de Miruna Ioana Belciu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, Alexandra Irina Edu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, Mădălina Elena Stănășel, clasa a IX-a – Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova. Au mai câștigat medalii de argint și Ștefan Răzvan Bălăucă, clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, și constănțeanul Hakan Calila, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Medalia de bronz la această competiție i-a revenit tot unui român – Radu George Romanescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova.

Și la ediția precedentă a acestei olimpiade elevii români au cîștigat medalii de argint. Este vorba de Ștefan Răzvan Bălăucă și Hakan Calila.

Ministerul Educației felicită componenții lotului olimpic pentru reușita lor, apreciind eforturile personale deosebite depuse pentru obținerea acestor performanțe. Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică și biologie.

Cum s-a desfășoarat competiția din 2015 din Corea de Sud?

Participanții la concurs au susținut trei probe (două probe teoretice individuale și una practică – experiment, pe echipe, formate din 3 elevi).  249 de elevi din 46 de țări au participat la ediția din acest an.

Elevii români au revin în țară sâmbătă, 12 decembrie a.c.,  pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, unde au fost primiți și felicitați de familie, cunoscuți, prieteni și reprezentanți ai Ministerului Educației.

Publicat și editat de Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: