ROMÂNIA BREAKING NEWS

Laura Codruța Kovesi a câștigat cele mai multe voturi în ambele comisiii, postul nu este încă adjudecat de șefa DNA

Laura Codruța Kovesi a câștigat cele mai multe voturi în ambele comisiii, postul nu este încă adjudecat de șefa DNA

Laura Codruța Kovesi a câștigat cele mai multe voturi în ambele comisiii, postul de procuror șef european nu este încă adjudecat de șefa DNA.  Preşedintele Comisiei LIBE din PE, Claude Moraes, a declarat miercuri seara că Parlamentul European şi Consiliul UE sunt parteneri egali şi că în negocierea pentru procurorul şef european nu contează diferenţa de voturi date pentru Jean-Francois Bohnert şi Laura Codruţa Kovesi.

„Votul lor (al membrilor Consiliului UE-n.r.) este egal cu votul nostru. Noi suntem egali. Ei au votat, noi am votat şi cu asta s-a terminat povestea. (…) În cele din urmă, la negocieri, atât Consiliul, cât şi Parlamentul European vor fi parteneri egali în această negociere. Este adevărat că statele membre candidatul francez a fost foarte mult înaintre şi la noi a fost foarte mică diferenţa dintre candidaţi, dar în negociere, o negociere matură, nu se va spune, nu se va uita nimeni la asta. Vom vedea care este cel mai bun candidat. Nu va fi simplu, există o diferenţă între cum s-a votat, dar asta este democraţia, aşa vrem să se întâmple voturile.”, a declarat la Antena 3 preşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, întrebat dacă va conta faptul că în comisiile LIBE şi CONT a fost un vot foarte strâns, iar în Consiliul UE a fost net în favoarea candidatului francez. Moraes a susţinut că trebuie să existe consens şi negocieri.

Laura Codruța Kovesi a ajuns miercuri înapoi în țară. Fosta șefă a DNA a mulțumit, pe aeroportul Otopeni, pentru susținere și a declarat că este alături de magistrați în protestul lor față de OUG 7. Ea a spus că votul prin care comisia LIBE a decis să devină procuror șef european este în egală măsură și pentru „procurorii care lucrează sub presiune”, dar și pentru românii care au susținut statul de drept.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: