ROMÂNIA BREAKING NEWS

Consulul onorific la Lituaniei, Mykola Zelenets, a fost răpit și ucis la Lugansk, bastion al rebelilor proruși din estul Ucrainei

Consulul onorific la Lituaniei, Mykola Zelenets, a fost răpit și ucis la Lugansk, bastion al rebelilor proruși din estul Ucrainei, a anunțat șeful diplomației lituaniene Linas Linkevicius, pe contul său de Twitter.

„Am aflat cu profundă tristețe că domnul Mikola Zeleneț, consulul onorific lituanian din Lugansk, a fost răpit și asasinat de teroriști”, a scris Linas Linkevicius pe Twitter, aflat într-o vizită la Kiev.

Sute de persoane au fost răpite de separatiștii proruși de la începutul conflictului din estul Ucrainei la mijlocul lunii aprilie, între care jurnaliști, militanți proucraineni, preoți, observatori internaționali și simplii cetățeni considerați suspecți.

Amnesty International a denunțat într-un raport în luna iulie sute de cazuri de răpiri comise în mare parte de separatiști înarmați, ale căror victime au fost de multe ori supuse unor acte de tortură.

Peste 2000 de oameni au murit în estul Ucrainei, de la începutul conflictului, anunța ONU într-un raport prezentat la începutul lunii august.

Independent.md prin RBNpress

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.