ROMÂNIA BREAKING NEWS

 Participarea subsecretarului de stat Victor Ionescu la lansarea campaniei de prevenire a exploatării sexuale „Distruge Zidul Indiferenței!”


Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost prezent, astăzi, 26 februarie, în calitate de partener, la lansarea campaniei de prevenire în scopul exploatării sexuale „Distruge Zidul Indiferenței !”, derulată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, prin participarea subsecretarului de stat Victor Ionescu.

Activitatea este organizată în cadrul proiectului ”Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor” în scopul reducerii fenomenului de exploatare sexuală și combaterea stereotipurilor privind victimele traficului de persoane.

Alături de subsecretarul de stat Victor Ionescu, la conferință au luat parte directorul ANITP, Maximilian-Axel Nicolae, șef serviciu Cooperare Interinstituţională şi Proiecte Naţionale de Prevenire ANITP, Marius Burcea, coordonatorul din cadrul Camerei Deputaților al Grupului pentru combaterea traficului de persoane, deputatul Angel Tîlvăr, precum și reprezentanți ai organizațiilor ce activează în domeniul anti-trafic. Printre instituțiile partenere, alături de MRP, au fost prezenți și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educației Naționale, Asociației Ecumenice a Bisericilor din România (AIDRom), Asociației eLiberare și Fundației World Vision.

În cadrul evenimentului, a fost reiterată necesitatea organizării acestor campanii de prevenire a traficului de persoane și a exploatării prin muncă. Un astfel de exemplu îl reprezintă și Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” derulată de MRP în 2018 în toate județele țării și în municipiul București, în parteneriat cu ANITP, continuându-se astfel eforturile de prevenire a românilor care devin victime ale traficului de persoane și sclaviei moderne în țară și dincolo de hotare.