ROMÂNIA BREAKING NEWS

Fabrica de medicamente din România, redeschisă de români, după ce gigantul britanic GlaxoSmithKline a pus lacătul pe ea

Fabrica de medicamente din România, redeschisă de români, după ce gigantul britanic GlaxoSmithKline a pus lacătul pe ea

Grupul indian Orbit, cu activităţi în domeniul farmaceutic, dar şi în cercetare, inginerie şi construcţii, împreună cu antreprenorii braşovenii Nandor şi Sandor Santa, negociază preluarea fostei fabrici Europharm de la Braşov, susţin surse din piaţa de profil, după ce britanicii de la GlaxoSmithKline au pus lacătul pe producţia fabricii în decembrie 2015.

De altfel, cele două părţi au înfiinţat o firmă anul trecut – Sanosan Orbit, în care indienii deţin 50% din acţiuni, iar cei doi antreprenori braşoveni, care deţin fabrica de medicamente Sanosan, restul de 50%.

Fabrica de medicamente Europharm din Braşov era al patrulea cel mai mare exportator din judeţul Braşov şi al doilea cel mai mare producător de pastile pe piaţa locală de medicamente. Grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK) a pus lacătul pe producţia fabricii în luna decembrie 2015. Astfel, gigantul farmaceutic a „parafat” un plan pe care compania îl desenase pentru unitatea de producţie în urmă cu mai mulţi ani.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: