ROMÂNIA BREAKING NEWS

O istorie românilor de la Est de Prut, din Caucaz, Crimeea, Țările Baltice, până în Asia, Siberia şi Extremul Orient, ca parte a culturii şi civilizaţiei româneşti, va fi lansată de autorul Octavian Țîcu

O istorie românilor de la Est de Prut, din Caucaz, Crimeea, Țările Baltice, până în Asia, Siberia şi Extremul Orient, ca parte a culturii şi civilizaţiei româneşti, va fi lansată de autorul Octavian Țîcu

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România organizează lansarea volumului „O istorie a românilor de la Est de Prut”, autor Octavian Țîcu, în ziua de 28.01.2021, ora 11.00, la sediu UZPR, bdul. General Gheorghe Magheru nr.28-30, etaj 1, sec. 1, Bucureşti/metroul Piaţa Romană.

Volumul tratează istoria românilor de la Est de Prut ca parte a culturii şi civilizaţiei româneşti, chiar dacă aceştia, după anexarea la Imperiul Rus 1812 cunosc o evoluţie diferenţiată. Cercetarea se referă la diverse ramificări ale prezenţei româneşti în spaţiul euro-asiatic, de la Caucaz, Crimeea şi Ţările Baltice, la Asia Centrală, Siberia şi Extremul Orient.

În acelaşi timp, autorul îşi propune ca prin acest demers să demoleze mitologia sovietică a separării dintre moldoveni şi români, încercând o reconceliere a românilor de la Est de Prut în problema identitară ai o acceptare a faptului că fac şi ei parte din spaţiul românesc.

Vor participa ca invitați speciali, istoricii Bogdan Bucur, Constantin Corneanu, Ion Constantin și diplomații  Neagu Udroiu, Jean Popa.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: