ROMÂNIA BREAKING NEWS

Gazprom în cădere liberă. Datornic și insolvabil în Turkmenistan

Gazprom în cădere liberă. Datornic și insolvabil în Turkmenistan

GazpromGigantul rus Gazprom, a fost declarat insolvabil de Turkmenistan, din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei și crizei economice mondiale. O declarație în acest sens a fost publicată pe pagina oficială a guvernului de la Așhabad, potrivit Lenta.ru.

„De al începutul anului 2015 Gazprom nu achită datoriile față de întreprinderea de stat Turkmengaz pentru livrările de gaze naturale”, se arată în declarația oficială.

Potrivit unui articol publicat în luna februarie de vice-directorul companiei Turkmengaz, Annadurdy Mereteldiev, Moscova nu și-a onorat angajamentele privind construcția gazoductului transcaspic Est-Vest. La rândul său vicepreședintele Gazprom, Alexandr Medvedev a declarat despre reducerea semnificativă a procurărilor de gaze din Asia Centrală, în particular din Turkmenia acestea s-au redus de la 10 la 4 miliarde de metri cubi.

În prezent Rusia procură gaze naturale din Turkmenia, Uzbekistan, și Kazahstan. Potrivit unui acord semnat în 2003, pe o parioadă de 25 de ani, Rusia urma să procure anual 70-80 milioane metri cub de gaz.

În 2013 Ucraina și Turkmenia au convenit în privința reluării livrărilor de gaze prin gazoductul care începe în nordul Turkmeniei și traversează Rusia.

Editor: Lena Captari – Flux News MD (RBN Press)

Surse: deschide.mdlenta.ru prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: